VIDEO: Održano finale Pesme Evrovizije

U Liverpulu je održano finale Pesme Evrovizije.

Za pobedu su se borili predstavnici 26 zemalja, a među njima i predstavnik Srbije Luk Blek sa pesmom "Samo mi se spava", koji je nastupio peti. 

U finalu je nastupilo po 10 najboljih iz oba polufinala, predstavnici Ukrajine i takozvane "velike petorke" kojima je zagarantovano učešće u finalu.
Pobednika su zajednički odabrali žiri i publika, a prvi put na Pesmi Evrovizije bili su u mogućnosti da glasaju i gledaoci iz zemalja koje ne učestvuju. Njihovi glasovi su se vodili kao "ostatak sveta" i uračunati kao glasovi jedne države.
 
Iz država koje ne učestvuju glasalo se putem interneta, dok su gledaoci iz zemalja koje se takmiče glasali, kao i do sada, telefonom.
 
  • 123

    14.05.2023 08:20
    Usla je politika,sta je trazio natpis Ukrajina,ispred najave zemlje ucesnika?.Sramota.daje to uradila Srbija,vec bi dobili kritike,a Engleska moze da poltizuje jedno medjunarodnu manifestaciju
  • Ajme Nama

    13.05.2023 23:05
    Parada kičeraja, težnja za "originalnošću", koreografija, igra svetla i garderobe, =psihodelija. Oskudni tekstovi, osrednji vokali i nigde melodije, a cilj izazvati "senzaciju".
    I šta je tu privlačno? glasanje. :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika