Zabranjeno pušenje najavljuje tužbu protiv Neleta Karajlića - izvodio pesme sa Stefanom Milenkovićem

Bend "Zabranjeno pušenje" i autor Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, najavljuju tužbu protiv Neleta Karajlića.

Oni su povukli dozvolu za javno izvođenje svojih dela, kako na teritoriji Srbije, tako i u inostranstvu, na koncertima i medijskim nastupima izvođača Stefana Milenkovića i Nenada Jankovića, poznatijeg kao Nele Karajlić, te su najavili tužbu protiv Jankovića.

"Bez ikakvog usmenog ili pismenog odobrenja Nenad Janković je u više navrata koristio brend i autorska dela 'Zabranjenog pušenja', da bi ta dela nezakonito ustupao u poslovnim transakcijama, pri tome potpisujući ugovore u kojima se lažno predstavljao kao potpuni vlasnik autorskih i fonogramskih prava, u kojima je drugim fizičkim i pravnim licima ustupao intelektualno vlasništvo koje mu zakonski ne pripada", navodi se u saopštenju.

Tragom ovakvog nezakonitog ponašanja, ističe se u saopštenju, Janković je u saradnji sa violinistom Stefanom Milenkovićem izmenio i prearanžirao izvorne kompozicije "Zabranjenog pušenja" u klasičnu formu, bez ikakvog prethodnog obaveštavanja i odobrenja većinskih i legalnih autora, te uz potpunu izmenu originalnog duha i estetike dela koje je koristio.
 
Sučić povlači dozvolu za javno izvođenje svojih dela do epiloga sudskih tužbi za zaštitu članova i autora "Zabranjenog pušenja" od zloupotreba imena, autorskih dela i nezakonitog ponašanja Nenada Jankovića i organizatora koncerata koji takve programe promovišu, navodi se u saopštenju.
  • pajo patak

    19.05.2023 18:11
    ali nele
    voli srbiju na PTC1.
  • VB

    19.05.2023 17:57
    Syracuse
    Nele je frontmen. Energija. I Sejo niko ne bi mogao tvoje pesme izvesti bolje od Neleta. Bili ste otkrovenje generacija. Nemojte to kvariti. Što se Emira Kusturice tiče on mi nikako ne leži. Pod plaštom čuvanje baštine, kulture, umetnosti isključivo gleda svoje lične interese. Zasto ne razgovara sa najboljim prijateljima. To govori dosta.
  • Hadžija ili bos

    19.05.2023 16:50
    Sejo nemoj bolan šta će vam tužbe i parnice u ovim godinama posle svega što ste zajedno proživeli. Neka plati Nele autorska prava koliko treba po zakonu i da se izmirite nemojte biti ajvani pod stare dane sramota je od onakvih momaka iz osamdesetih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".