Pol Makartni koristio veštačku inteligenciju za glas Džona Lenona za novo izdanje Bitlsa

Pol Makartni, autor, aranžer, pevač i bas-gitarista legendarnih Bitlsa izjavio je da je koristio veštačku inteligenciju da bi realizovao delo koje je nazvao "Poslednje izdanje Bitlsa".
 Pol Makartni koristio veštačku inteligenciju za glas Džona Lenona za novo izdanje Bitlsa
Foto: Pixabay
U emisiji Tudej na Radiju 4 BBC Makartni je rekao da je za potrebe projekta korišćena tehnologija AI da bi se "izvukao" glas Džona Lenona iz jednog starog demo-snimka.
"Upravo smo završili. Muzika će biti objavljena ove godine", objasnio je Makartni.
On nije otkrio naslov pesme, ali veruje se da je u pitanju Lenonova kompozicija iz 1978. godine pod nazivom Sad i nekada (Now and Then).
 
Demo-snimak sa Lenonovim glasom Makartni je dobio pre godinu dana od Lenonove udovice, Joko Ono. To je jedna od nekoliko pesama na kaseti na kojoj je napisano "Za Pola", koju je Lenon snimio neposredno pre svoje smrti 1980. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika