Haker koji je Edu Širanu ukrao pesme i prodao ih kažnjen sa 117.000 evra

Haker koji je ukrao dve neobjavljene pesme pevača Eda Širana i prodao ih na Dark vebu, moraće da plati više od 100.000 funti (oko 117.000 evra).
Adrijan Kvijatkovski (23) iz engleskog grada Ipsvič zamenio je Širanove pesme i 12 pesama repera Lila Uzija Verta za kriptovalute, preneo je BBC.
Prošle godine, on je priznao krivicu po 19 tačaka optužnica, uključujući i kršenje autorskih prava i posedovanje nelegalne imovine, i bio je u zatvoru 18 meseci. Polovina novca koji mora da plati trenutno se nalazi u bitkoinima.
Od prodaje muzike zaradio je 131.000 funti (153.000 evra), saopštila je londonska policija.
 
U razgovoru sa policijom, on je priznao da je hakovao naloge muzičara i prodavao pesme onlajn.
 
Sud u Ipsviču saznao je od tužilaštva da je u njegovom laptopu pronađeno 565 audio snimaka, uključujući i pesme Širana i Verta.
 
On je dobio rok od tri meseca da plati kaznu, a ukoliko se to ne desi, dobiće još 18 meseci zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika