VIDEO: Bend "The Killers" se izvinio zbog ruskog bubnjara i izjave "svi su braća i sestre" u Gruziji

Američki rok sastav "The Killers" izvinio se jer je pozvao ruskog bubnjara iz publike na pozornicu tokom koncerta u Gruziji.
Na koncertu 15. avgusta u gradu Šekvetili na Crnom moru, obožavaoci su izviždali ovaj gest, a neki su izašli sa koncerta koji je održan uz pomoć gruzijske Vlade.
U izjavi od 16. avgusta bend je naveo da im "nikad nije bila namera da nekog uvrede", dodajući da je tradicija benda da pozovu nekog iz publike da svira bubnjeve.
"Imamo dugogodišnju tradiciju pozivanja ljudi iz publike da sviraju bubnjeve, a prema prvim reakcijama okupljene publike u sali, činilo se da nema negativan stav prema osobi koju smo odabrali. Razumemo da je komentar, čiji je sadržaj bio da su 'svi slušaoci i fanovi The Killersa braća i sestre' možda pogrešno shvaćen. Nismo hteli nikoga da uvredimo i izvinjavamo se. Uz vas smo i nadamo se da ćemo se uskoro vratiti", napisali su "The Killers" na svojoj Fejsbuk stranici.
 
 
Koncert je održan oko 15. godišnjice rata između Rusije i Gruzije 2008. dok gruzijsko javno mnjenje velikom većinom podržava Ukrajinu u ratu protiv Rusije.
 
Vlada Gruzije dala je 70 miliona na održavanje koncerata uz učešće stranih umetnika. Pored The Killersa, planiran je i koncert sastava "Imagine Dragons".
  • Uhmmm

    19.08.2023 13:08
    Lik je cini namerno provocirao publiku. Da je dobronamerno mislio da su braca trebao se ograditi od rata ili putin.
  • Frizzle

    16.08.2023 14:33
    Pogledajte video, situacija je naravno izvučena iz konteksta.

    Da bend nije toliko potencirao to da je on Rus, i da lik nije ponavljao "zar nismo braća?" siguran sam da bi sve prošlo ok.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ovo je još deset finalista Evrovizije

U finale izbora za Pesmu Evrovizije plasirali su se predstavnici Letonije, Austrije, Holandije, Norveške, Izreala, Grčke, Estonije, Švajcarske, Gruzije i Jermenije.