Tejlor Svift ponovo snimila svoj najslavniji album

Velika zvezda američke pop muzike Tejlor Svift objavila je ponovo snimljenu verziju svog najslavnijeg albuma "1989" iz 2014. godine.

To je nastavak njene kampanje da povrati kompletna autorska prava nad svojim opusom.

Album koji je nekadašnju zvezdu kantrija pretvorio u pop megazvezdu sadrži velike hitove "Shake It Off" i "Blank Space". Dobio je nagradu Gremi za "album godine" i proveo je neprekidno 325 nedelje na britanskoj top listi najprodavanijih.
Tejlor Svift ga je ponovo snimila, kao i sve albume koji su mu prethodili, kao odgovor na to što je 2019. godine jedna kompanija za investiranje kupila izdavačku kuću koja je objavljivala njenu muziku - kao i sve master trake njenih pesama.
 
To znači da ona više nema prava na svoje pesme, pa je odlučila da uzvrati tako što će ih ponovo snimiti.
 
Kako ocenjuje BBC, pravljenje nove verzije "1989" je najveći i najriskantniji deo celog projekta, jer su prethodni albumi bili snimljeni sa živim bendom, dok "1989" obiluje procesiranim sintisajzerima i vokalima, uz zahtevnu produkciju.
 
Nova verzija albuma sadrži pet novih pesama, koje potiču iz vremena kada je "1989" nastao i nadovezuju se na teme koje Svift tada obrađivala.
  • Voldi

    29.10.2023 10:16
    Tejlor nije niti najlepša, niti najtalentovanija pevačica. Ali ono što jeste je izuzetana poslovna žena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika