Maraja Keri ponovo tužena zbog pesme "All I Want for Christmas Is You"

Maraja Keri je tužena povodom navodnog kršenja autorskih prava svojom čuvenom prazničnom pesmom "All I Want for Chistmas Is You".
Ovo je već drugi put da je Maraja Keri tužena zbog ove pesme, a oba puta iza tužbe je stajao tekstopisac Endi Stoun, koji je svojevremeno nastupao kao Vins Vans.
 
Stoun je istoimenu pesmu izbacio 1989. godine sa svojim bendom "The Valiants" i ona je dostigla veliku popularnost u prazničnom periodu 1993. godine.
Maraja Keri je svoju pesmu objavila 1994. godine, a prethodnu tužbu iz prošle godine povukao je sam Stoun pre odlaska na sud.
 
U novoj tužbi navodi se: "Fraza 'sve što želim za Božić si ti' danas deluje kao ne tako retka, ali je bila vrlo specifična 1988. Pritom, posebna kombinacija akorda u melodiji je više nego 50 odsto klon originalne verzije, u liričkom i muzičkom smislu".
Maraja Keri je svoju pesmu napisala zajedno sa Valterom Afanasijefom na leto 1993. godine, a ovu novu tužbu još nije prokomentarisala.
 
Kako se njena i njegova verzija pisanja pesme ne poklapaju, Stoun je to iskoristio kao još jednu osnovu za tužbu i kao argument da njoj nije strano da laže.
 
Prošla tužba podneta je junu prethodne godine, ali je u novembru te iste godine Stoun povukao bez ikakvog objašnjenja.
 
Pesma Maraje Keri povezuje se sa novogodišnjim i božićnim praznicima i svake godine skoči broj slušanja u to vreme.
 
  • Banaćanin

    08.11.2023 06:07
    nije Šabac
    @sremac

    ja sam čuo da je iz Pocerskog Pričinovića, nije baš iz Šabca :)
  • Sremac

    07.11.2023 14:34
    Njena baba je iz Šapca, to sam čuo..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika