VIDEO: Do sada neobjavljena pesma Boba Marlija: Oda Hajlu Selasiju

Do sada neobjavljena pesma Boba Marlija predstavljena je publici četiri decenije nakon njegove smrti.
Singl kralja rege muzike pod nazivom "Selassie is the Chapel" sada je i zvanično predstavljena obožavaocima ove muzičke legende.
Pesmu koja je prvi put snimljena 1968. godine, ali do sada nije bila zvanično objavljena, izdala je Marlijeva izdavačka kuća JAD Records i dostupna je za strimovanje na svim platformama.
 
Takođe je dostupno i ograničeno izdanje od dve hiljade primeraka singla.
Duhovna, lična pesma, odaje poštovanje Hajlu Selasiju, etiopskom caru i svetoj ličnosti u rastafari pokretu, čiji je Marli bio posvećen član.
 
Tekst pesme napisao je jedan od Marlijevih mentora, Mortimer Plano, koji je upoznao Selasija kada je posetio Jamajku 1966. godine.
 
 
Marli je umro 1981. u 36. godini.
 
Procenjuje se da je prodao više od 75 miliona ploča širom sveta. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika