Koncerti digitalnih avatara članova ABBA zaradili 371 milion evra

Digitalni koncerti švedske grupe ABBA u Londonu na kojima, uz pomoć visoke tehnologije, "nastupaju" digitalne verzije, avatari, doneli su zaradu od 371 miliona evra u prvih godinu dana održavanja.
Takođe, ovi nastupi su doneli i oko 205 miliona evra neto koristi za grad London.
Fanovi mogu da posete virtuelni koncert ABBA-e od maja 2022, a na samim koncertima, u pratnji živog benda, avatari (ili ABBA-tari) oblikovani po likovima Bjorna Ulvaeusa, Benija Andersona, Agnete Faltski i Ani-Fri Lingstad, izvode oko 20 pesama tokom 90-minutnog koncerta.
Hologrami članova benda predstavljeni su u prepoznatljivim svetlucavim kostimima, dok osvetljenje i specijalni efekti stvaraju iluziju švedskih pop zvezda na sceni u namenski izgrađenoj areni u istočnom Londonu.
 
Cena ulaznice za koncert avatara grupe ABBA iznosi nešto više od 100 funti za neke datume sledećeg leta, što je cena koja može da se uporedi sa koncertima američke kantautorke Tejlor Svift, koju je nedavno Tajms izabrao za ličnost godine.
 

Teme

abba
  • brktsmr

    29.12.2023 10:33
    Ovce...
    ...su za šišanje.
  • NS

    27.12.2023 11:58
    Publika nije digitalna, ali je repertoar izvedene muzike bio slab...šteta
  • ...

    24.12.2023 04:05
    Sudeci po izvestacenim osmesima, rekao bih da je i publika digitalna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika