Poznato kad Srbija nastupa na Evroviziji u Malmeu

Predstavnik Srbije nastupiće u prvom polufinalu Pesme Evrovizije koje će se održati 7. maja, odlučeno je žrebom u Malmeu.
U Malmeu, gradu domaćinu ovogodišnje Pesme Evrovizije, održan je žreb za raspoređivanje učesnika po polufinalima na ovogodišnjem festivalu koja će se održati 7. i 9. maja.
 
Na ovogodišnjem Evrosongu takmičiće se predstavnici 37 zemalja, a Velika Britanija, Francuska, Španija, Nemačka i Italija, kao i prošlogodišnji pobednik Švedska, nastupiće direktno u finalu.
Preostale zemlje, među kojima je i Srbija, raspoređene su u dva polufinala. Predstavnik Srbije nastupiće u prvoj polovini prvog polufinala koje će biti održano 7. maja.
 
Osim Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Ukrajine, Poljske, Litvanije, Hrvatske, Irske, Slovenije, Finske, Portugalije, Luksemburga, Australije, Azerbejdžana, Moldavije i sa Kipra i Islanda.
U drugom polufinalu takmičiće se predstavnici 16 zemalja: Austrije, Malte, Švajcarske, Grčke, Češke, Albanije, Danske, Jermenije, Izraela, Estonije, Gruzije, Holandije, Norveške, Letonije, San Marina i Belgije.
 
Kada je reč o finalistima, žrebom je utvrđeno da će Švedska, Velika Britanija i Francuska glasati u prvom polufinalu, dok će Španija, Italija i Nemačka glasati u drugom polufinalu.
 
Srbija će svog predstavnika odabrati na festivalu "Pesma za Evroviziju 2024" koji će se održati 27. i 29. februara i 2. marta.
 
Ovogodišnje takmičarske kompozicije su dostupne na zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a, na RTS Planeti, kao i na striming platformama.
  • Еуро Патак Бенд

    31.01.2024 08:13
    Можда би Мали Книнџа боље прошао са нумером Њему се не спава,па да воза трактор по бини

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika