Iznenada prekinut sudski spor oko vlasništva nad hitom "Hotel Kalifornija"

Njujorški tužioci su neočekivano odustali od krivičnog postupka protiv trojice muškaraca koji su bili optuženi za krađu sveske u kojoj je rukom bio ispisan tekst čuvenog hita Iglsa "Hotel Kalifornija"
Iznenada prekinut sudski spor oko vlasništva nad hitom "Hotel Kalifornija"
Foto: Beta/AP
Pomoćnik okružnog tužioca Menhetna Aron Ginandes obavestio je sudiju da tužioci više neće nastaviti sa slučajem, pozivajući se na nove mejlove za koje advokati odbrane kažu da postavljaju pitanja o pravičnosti suđenja, preneo je Asošijeted pres.
 
Do obrta je došlo kada je zvezda Iglsa Don Henli prošle nedelje odlučio da se odrekne privilegija advokat-klijent, nakon što su on i drugi svedoci optužbe već svedočili, nakon čega je odbrana tvrdila da su nova otkrića pokrenula pitanja koja pre toga nije mogla da postavi.
Svedoci optužbe i njihovi advokati koristili su privilegiju advokata i klijenta da bi zamaglili i sakrili informacije za koje su verovali da bi bile štetne, rekao je sudija Kertis Farber odbacujući slučaj.
 
Slučaj se odnosio na navodnu krađu oko 100 stranica na kojima su rukom ispisivane razne verzije tekstova velikih hitova Iglsa. Među njima su i pesme sa albuma iz 1976. godine "Hotel Kalifornija”, koji je treći najprodavaniji svih vremena u SAD.
Optužene su bile tri poznate ličnosti u svetu kolekcionarstva: trgovac retkim knjigama Glen Horovic, bivši kustos Kuće slavnih rokenrola Kreg Insijardi i prodavac rok suvenira Edvard Kosinski.
 
Tužioci su rekli da su oni znali da stranice imaju sumnjivi lanac vlasništva, ali su ih svejedno prodavali, planirajući da izmisle poreklo koje će proći kod aukcijskih kuća, a odbili su zahteve da ih vrate Henliju.
 
Optuženi su se izjasnili da nisu krivi i tvrdili su da su zakoniti vlasnici stranica koje niko nije ukrao.
 
Odbrana je tvrdila da je Henli pre nekoliko decenija sporne listove dao piscu koji je radio na nikada objavljenoj biografiji Iglsa i on ih je kasnije prodao Horovicu. Horovic ih je potom prodao Insijardiju i Kosinskom, koji su neke od stranica počeli da stavljaju na aukciju 2012. godine.
Henli, koji je shvatio da su listovi nestali tek kada su se pojavili u prodaji, prijavio je da su ukradeni. On je u svedočenju pred sudom rekao da je pustio pisca da pregleda listove radi istraživanja, ali je tvrdio da ih nikada nije poklonio, niti dao nekome na čuvanje ili na prodaju. 
  • Таксиста Милутин

    07.03.2024 08:51
    Ми смо то решили власништво на Хотелу Парк уз Козарачко Коло и војнички пасуљ ,тачно се зна ко је власник

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika