U Čečeniji dopuštena samo muzika koja ima tempo od 80 do 116 otkucaja u minuti

U Čečeniji sva muzička, vokalna i koreografska dela moraju odgovarati tempu od 80 do 116 otkucaja u minuti, izjavio je ministar kulture Čečenije Musa Dadajev.
U Čečeniji dopuštena samo muzika koja ima tempo od 80 do 116 otkucaja u minuti
Foto: Pixabay
Pod vođstvom Dadajeva održan je prošireni sastanak sa liderima kreativnih državnih i opštinskih grupa Čečenske Republike, tokom kojeg je on saopštio konačnu odluku, dogovorenu sa čečenskim liderom Ramzanom Kadirovim, da od sada sva muzička, vokalna i koreografska dela moraju da odgovaraju tempu od 80 do 116 otkucaja u minuti, saopštilo je Ministarstvo kulture Čečenije, prenosi Grozni inform.
Ministarstvo je dodalo da u ime lidera Čečenije obavlja ogroman posao na pitanju usklađenosti čečenskih muzičkih, vokalnih i koreografskih dela sa čečenskim mentalitetom i muzičkim ritmom izvođenih dela.
"Muzička kultura Čečena bila je raznolika po ritmu i metodologiji. Moramo doneti narodu i budućnosti naše dece kulturno nasleđe čečenskog naroda: običaje, tradiciju, naše adete, karakteristike čečenskog karaktera, koji uključuje čitav spektar moralnih i etičkih standarda života", naglasio je Dadajev.
  • Åge

    08.04.2024 15:35
    Ništa chill
    Ništa psy

    Samo mainstream
  • Zare

    08.04.2024 08:35
    Znaci nista uzicko kolce!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika