Gipsy Kingsi i Kusturca: Nova saradnja na pomolu?

Čuveni sastav Gipsy Kings, predvođen Andreom Reyesom, stiže na Plato Geozavoda u Beogradu na vodi 19. maja.
Međutim, to nije jedino što je podiglo "veliku prašinu" među fanovima koji je osvojio svet svojim zaraznim melodijama.
 
Naime, Reyes je nedavno izneo iznenađujuću želju – da upozna Emira Kusturicu. 
"Voleo bih da upoznam Emira Kusturicu, renomiranog srpskog filmskog reditelja čiji filmski rad odražava bogatu istoriju i kulturnu raznolikost balkanskog regiona", poručio je Reyes.
 
Ono što čini ovu želju toliko intrigantnom leži upravo u stvaralaštvu ova dva umetnička genija. Poznato je da su u muziku Gipsy Kingsa duboko ukorenjeni romska kultura i život, kao uostalom i u Kusturičin opus i filmska remek-dela kao što su "Dom za vešanje" i "Crna mačka, beli mačor". 
Zato se postavlja pitanje da li ova neočekivana želja znači da je nova saradnja na pomolu? Hoće li se bend i filmski vizionar udružiti na nekom projektu? 
 
Dok se spekuliše o tome šta bi moglo biti u planu, jedno je sigurno - predstojeći koncert će biti prilika za još jedno putovanje kroz bogatu muzičku baštinu sastava koji je svojim prepoznatljivim hitovima osvojio čitav svet. A ko zna, možda se na bini pojavi i Kusturica kao specijalni gost! Ostaje nam samo da sačekamo i vidimo šta nam donosi ova intrigantna kombinacija. 
 
Ulaznice za predstojeći spektakl i dalje možete nabaviti putem sajta efinity.rs, besplatne aplikacije efinity, na blagajnama Štark Arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1000 Moj kiosk objekata širom zemlje.  

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ovo je još deset finalista Evrovizije

U finale izbora za Pesmu Evrovizije plasirali su se predstavnici Letonije, Austrije, Holandije, Norveške, Izreala, Grčke, Estonije, Švajcarske, Gruzije i Jermenije.