Organizatori Evrovizije će uklanjati palestinske zastave i simbole sa takmičenja

Organizatori ovogodišnjeg takmičenja za pesmu Evrovizije kažu da su spremni i da će uklanjati sve palestinske zastave i simbole sa političkom konotacijom tokom tog popularnog takmičenja.
Organizatori Evrovizije će uklanjati palestinske zastave i simbole sa takmičenja
Foto: Pixabay
Saopštenje stiže usred pojačanih tenzija oko učešća Izraela na tom godišnjem muzičkom takmičenju u Malmeu, gde se prema najavama očekuju veliki protesti propalestinskih grupa, koje žele da skrenu pažnju na to pitanje.
 
Šefica za komunikacije Evropske radiodifuzne unije (EBU) koja upravlja takmičenjem Mišel Rovereli rekla je da je posetiocima i učesnicima dozvoljeno da donesu i istaknu samo zastave koje predstavljaju zemlje koje učestvuju u događaju, kao i LGBTQ zastavu duginih boja.
EBU zadržava pravo "da ukloni sve druge zastave ili simbole, odeću, predmete i transparente koji se koriste za svrhu političke instrumentalizacije TV emisije", rekla je ona za Asošijeted pres.
Švedska novinska agencija TT prenosi da će svakoga ko pokuša da donese palestinsku zastavu ili natpis sa političkom porukom, na ulazu zaustaviti stražari.
 
Propalestinski aktivisti, koji žele Izrael da bude izbačen sa takmičenja, najavili su velike skupove u centru Malmea, nekoliko kilometara od mesta održavanja takmičenja - u Malme Areni.
 
Švedska policija upozorila je da će bezbednosne mere biti stroge zbog terorističkih pretnji u zemlji.
  • Novosadjanin

    02.05.2024 21:57
    A od kad je zastava LGBTO kao zastava države. Sramota od organizacija.
  • Рон Џереми

    02.05.2024 18:22
    Мени је све одавно јасно.
    Ако могу лгбт заставе онда могу и друге.
    Тачно се види да богати и јачу не поштују ништа.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ovo je još deset finalista Evrovizije

U finale izbora za Pesmu Evrovizije plasirali su se predstavnici Letonije, Austrije, Holandije, Norveške, Izreala, Grčke, Estonije, Švajcarske, Gruzije i Jermenije.