Prvo muzika Tejlor Svift, a sad se i pesme drugih muzičkih zvezda vraćaju na Tiktok

Arijana Grande, Adel i Rijana će se uskoro vratiti na Tiktok i pridružiti se Tejlor Svift nakon što je postignut ugovor sa Universal music group (UMG).
Prvo muzika Tejlor Svift, a sad se i pesme drugih muzičkih zvezda vraćaju na Tiktok
Foto: Pixabay
Ovaj dogovor je okončao svađu zbog koje je jedna od najvećih svetskih izdavačkih kuća povukla svoju muziku sa Tiktoka.
 
Ugovor o licenciranju znači da će u roku od jedne do dve nedelje više od milijardu korisnika Tiktoka moći u svojim video-snimcima da koriste muziku umetnika koje zastupa Universal. Muzička podloga svih video-snimaka Universalovih izvođača bila je uklonjena zbog kršenja autorskih prava i biće ponovo puštena.
Majkl Neš, glavni direktor za digitalizaciju u UMG-u, navodi da je novi odnos "zasnovan na značajnom napretku u komercijalnim i marketinškim prilikama, kao i na zaštiti koja je pružena vodećim izvođačima u industriji na njihovoj platformi".
 
Kompanije nisu otkrile nikakve finansijske detalje sporazuma, ali su rekle da će ugovor "omogućiti poboljšanu naknadu za UMG-ove tekstopisce i umetnike", uključujući "integrisane mogućnosti prodaje karata", Tiktokove "rastuće mogućnosti e-trgovine" i alat koji korisnicima omogućava da dodaju muziku od Tiktokovih video-zapisa do željenih muzičkih aplikacija.
"Drago nam je što smo pronašli put za nastavak saradnje sa Universal music group-om", rekao je izvršni direktor Tiktoka Šou Čev u zajedničkoj izjavi.
 
Analitičari smatraju da bi ovaj novi ugovor mogao da udvostruči prihod Universala od Tiktoka na 200 miliona evra (214 miliona dolara), što iznosi dva odsto ukupnog prihoda kompanije.
 
Universal je povukao svoju muziku sa Tiktoka u februaru nakon što dve kompanije nisu uspele da postignu dogovor o honorarima za umetnike, među kojima su i Lejdi Gaga, Koldplej i Džastin Biber. U to vreme, Universal je optužio Tiktok da "pokušava da izgradi posao zasnovan na muzici bez plaćanja fer nadoknade za korišćenje".
 
Kompanija se takođe usprotivila tome što Tiktok podstiče snimke koje je generisala veštačka inteligencija, tvrdeći da bi njihova masovnost "osiromašila fond honorara za prave umetnike".
 
Prošlog meseca muzika Tejlor Svift se ponovo pojavila na Tiktoku uoči objavljivanja njenog poslednjeg albuma "The Tortured Poets Department", mada dve kompanije nisu otkrile pod kojim uslovima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ovo je još deset finalista Evrovizije

U finale izbora za Pesmu Evrovizije plasirali su se predstavnici Letonije, Austrije, Holandije, Norveške, Izreala, Grčke, Estonije, Švajcarske, Gruzije i Jermenije.