Večeras prvo polufinale Evrovizije: Nastupaju i Teja Dora i Bejbi Lazanja

Prvo polufinale Evrovizije održaće se večeras u Malmeu, a za prolazak u finale bori se 15 zemalja uključujući Srbiju.
Večeras prvo polufinale Evrovizije: Nastupaju i Teja Dora i Bejbi Lazanja
Foto: Beta/AP
Srpska predstavnica Teja Dora nastupiće druga, dok predstavnik Hrvatske Bejbi Lazanja koji je prema kladionicama najveći favorit za pobedu, nastupa sedmi.
 
Takođe, u prvoj polufinalnoj večeri nastupiće i predstavnica Slovenije Rejven s pesmom "Veronika" i to na devetom mestu.
Pored 15 zemalja koje se takmiče za ulazak u finale, od zemalja članica velike petorke večeras će se publici predstaviti Velika Britanija i Nemačka, kao i Švedska koja je kao domaćin zaradila plasman u finale. U finale će proći njih 10.
 
Bejbi Lazanja vodi na kladionicama i ima 29 odsto šanse za pobedu, a Teja Dora i njena pesma "Ramonda" su trenutno na 23. mestu.
 
Drugoplasirana Švajcarska ima 16 odsto šansi, a Italija se popela na treće mesto s 12 odsto. U samom vrhu na kladionicama su i Ukrajina i Holandija.
 
Ovogodišnje izdanje Evrovizije obeleženo je i političkom situacijom u svetu, a posebno ratom u Gazi, zbog čega se već održavaju protesti širom Švedske, a fanovi takmičenja ljuti su jer je Izraelu dozvoljeno učešće nakon što je Rusija prethodno izbačena zbog rata u Ukrajini.
 
Izrael i njihova predstavnica Eden Golan nastupiće druge polufinalne večeri koja je po rasporedu ovog četvrtka, a savetovano joj je da ne napušta svoju hotelsku sobu. Švedska policija je u pripravnosti i čak je zatražila pojačanje iz Danske i Norveške tokom održavanja takmičenja.
  • Deks

    07.05.2024 11:51
    Luktelk
    Od pesama koje nastupaju u prvom polufinalu najviše mi se sviđaju Litvanija, Irska i Ukrajina.
  • Milan

    07.05.2024 10:22
    Srećno Teja!!!
  • Милош Згубидановић

    07.05.2024 10:10
    Оно када немаш за кога ,браво за HR

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ovo je još deset finalista Evrovizije

U finale izbora za Pesmu Evrovizije plasirali su se predstavnici Letonije, Austrije, Holandije, Norveške, Izreala, Grčke, Estonije, Švajcarske, Gruzije i Jermenije.