Holandska televizija o diskvalifikaciji svog predstavnika: Nije ni dotakao kamermana

Holandska kompanija "Avrotros" koja organizuje učešće Holandije na Pesmi Evrovizije oglasila se povodom isključenja Josta Klajna.
Televizija navodi da kaznu smatra veoma teškom i nesrazmernom.
 
Holanđani navode da je sve počelo kada su "Josta nakon nastupa u četvrtak, i uprkos dogovoru sa njim, kamere pratile u green room".
"Tamo je nekoliko puta ponovio da ne želi da ga snimaju, što nije ispoštovano. To je dovelo do toga da je Jost napravio preteći potez ka kameri. Jost nije dirao operatera. Incident je prijavljen i EBU je pokrenuo istragu", navodi se u saopštenju.
 
Dodaju da su predložili nekoliko rešenja kako bi pomogli u rešavanju situacije, ali da je EBU već odlučio da diskvalifikuje Klajna: 
 
"Juče i danas smo obavili opsežne konsultacije sa EBU-om i predložili nekoliko rešenja. Međutim, EBU je odlučio da diskvalifikuje Josta Klajna. Avrotros smatra da je kazna preteška i nesrazmerna. Mi se zalažemo za dobre manire - nemojte misliti drugačije - ali, po našem mišljenju, zabrana je nesrazmerna ovom incidentu."
"Veoma smo razočarani i uznemireni zbog miliona navijača koji su bili toliko uzbuđeni zbog večerašnjeg finala. Ono što je Jost doneo Holandiji i Evropi nije trebalo ovako da se završi", zaključuje se u saopštenju.
 
Podsetimo, Jost Klajn diskvalifikovan je sa takmičenja za Pesmu Evrovizije posle incidenta iza scene.
 
On je poslat kući nakon što je jedna članica produkcijske ekipe švedskoj policiji iznela navode o zastrašivanju.
 
Organizatori takmičenja su u saopštenju rekli da ne bi bilo prikladno da on nastavi sa takmičenjem dok traje pravni proces. 
  • Paja

    12.05.2024 09:07
    Nije on dirnuo kameru ili kamermana,dirnuo je on u Izrael.Tu je njegova greska,to se ne dira.
  • Milan

    11.05.2024 20:29
    Taj EBU je telo sa čudnim odlukama kao što je i ova
  • SRB-IN

    11.05.2024 20:19
    Pa vidovit je
    Euro-pa-pa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika