VIDEO: Članovi grupe "Beastie Boys" nakon dve decenije otkrili o čemu govori pesma "Sabotage"

Američka hip-hop grupa Beastie Boys ukoričila je svoja sećanja, priče, anegdote i fotografije u "Beastie Boys Book", gde su, uz ostalo, otkrili kako je nastala legendarna pesma "Sabotage".
"Sabotage" je prvi put objavljen 1994. godine kao pesma koju su snimili za album "Ill Comunication", a posle toga je prerađena u više verzija. Bio je to prvi singl s novog albuma, pojavio se iznenadno i ušao u legendu.
 
Iako je pesma postala planetarno popularna, bilo je nepoznato ko koga sabotira, šta ko ne može da podnese i šta je to planirano, a ništa nije postalo jasnije ni kad se na internetu pojavio tekst pesme. 
 
Odgovor se pojavio tek nakon više od dve decenije u neobičnoj biografiji nazvanoj "Beastie Boys Book", u detalju koji prenosi "Rolling Stone". Odgovor je apsolutno u duhu grupe Beastie Boys, banalan i otkačen.
 
Bilo je od početka poznato da je "Sabotage" himna protiv autoriteta, ali sada je jasno da je "autoritet" zapravo njihov dugogodišnji tonac Mario Kaldato Džunior. Momci su po običaju ušli u prepirke na snimanju albuma, jer nisu bili sigurni u vezi sa pravcem i zvukom za album.
 
"To je fin način da se kaže da mu je pukao film. I onda bi se naljutio i krenuo da viče na nas da treba da završimo nešto, bilo šta, bar jednu pesmu. Gurao bi odvratne instrumentale koje smo napravili samo da bismo imali nešto gotovo, što bi nas približilo završavanju albuma", navodi se u knjizi.
 
Ad-Rock se na kraju odlučio za vrištanje i punk pristup samo da bi nervirao tonca Marija, i to tako što će ga prozivati u pesmi. 
 
"Mislio sam da bi bilo smešno da napišem pesmu o tome kako je Mario taj koji nas usporava, kako pokušava sve da upropasti i sabotira naša velika umetnička dela", kazao je Ad-Rock otkrivši kako je nastala legendarna pesma "Sabotage".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.