Bobi Braun tužio BBC zbog dokumentarca o Vitni Hjuston

Bivši muž Vitni Hjuston, Bobi Braun, u ime njihove preminule ćerke, Bobi Kristine Braun, tuži BBC i Showtime Networks zbog navodnog neovlašćenog korišćenja snimaka u dokumentarcu iz 2017. godine o pokojnoj pevačici – Vitni Hjuston.
Glavna tema dokumentarca su poteškoće Vitni Hjuston negde na polovini njene karijere. To se desilo mnogo posle njenih hitova "How will I know", "The Greatest Love of All", "I wanna dance with somebody", i hita iz ’92. "I Will Always Love You".
 
Bobi Braun navodno nikada nije dao pristanak da se objavi snimak koji je upotrebljen u dokumentarcu "Whitney: Can I Be Me", navodi se u žalbi koja je podneta u sredu u "Okružnom sudu" SAD na Menhetnu. Tužioci su rekli da je materijal star skoro 15 godina, još pre razvoda Bobija Brauna od Vitni Hjuston 2007. godine, i tvrde da je neovlašćeno korišćenje snimka naškodila Braunu i njegovom biznisu.
 
U žalbi se navodi još i da svako ima pravo da kontroliše kako će se njegov identitet, ličnost, glas ili slika upotrebljavati u komercijalne svrhe.
 
Showtime Networks je odbio da komentariše sporni snimak, a ni BBC nije odmah odgovorio na zahtev za komentar. Ni Braunov advokat, Kristofer Braun, nije odmah odgovorio na slične zahteve.
 
Traži se najmanje dva miliona dolara za lažno oglašavanje i kršenje njihovih prava kao i zabrana distribucije dokumentarca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.