Bouvi najbolji zabavljač 20. veka u anketi BBC-ija

Čuveni britanski muzičar Dejvid Bouvi izabran je za najboljeg zabavljača u 20. veku u anketi televizijske emisije "Ikone", koja se emituje na "BBC-iju".
Bouvi najbolji zabavljač 20. veka u anketi BBC-ija
Foto: Screenshot
Britanci su Bouvija izabrali u konkurenciji sa imenima kao što su Čarli Čaplin, Bili Holidej i Merlin Monro, koji su bili nominovani u kategoriji zabavljača. 
 
Krajnji cilj emisije "Ikone" jeste da javnost glasanjem izabere "najveću ličnost 20. veka". Osim zabavljača, "BBC" se osvrće i na aktiviste, sportiste, umetnike, pisce, lidere, istraživače i naučnike, piše britanski "Indipendent".
 
Među ostalim pobednicima nalaze se matematičar Alan Turing, istraživač Ernest Šeklton i borac protiv aparthejda Nelson Mendela. 
 
Konačni pobednik, koji će biti proglašen najvećom ličnošću 20. veka, biće poznat nakon finala koje će 5. februara prenositi "BBC 2".
  • VVV

    20.01.2019 13:58
    Tako je @Boki!

    Ja sam ocekivao Cecu Krkanovu ili Ivicu Prasica iz istog sela.
  • boki

    19.01.2019 13:52
    Zar ce BBC izabrati nekoga ko nije enlez!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.