U znak sećanja na Kita Flinta: Putuj fajerstarteru, Tvrđava ti šalje zagrljaj

Danas je sa ovog sveta otišao jedan istinski fajerstarter. Kit Flint. Pevač sastava "Prodigy". Kažu, svojom voljom.
Piše: Snežana Miletić
 
Da li je ta "svoja volja" bila hrabrost ili ludost? Tek radoznalost? Jer velikima se žuri da saznaju što više od ovog i od svih drugih svetova. Ako ih ima.
 
Fajerstarter, autentični zabavljač, energični pevač, upečatljiva tehno i pank ikona mnogih generacija. Naročito onih izdanih. Jer ono što su Kit i njegov "Prodigy" svirali i davali publici je upravo to: Music for the Jilted Generation. A malo li ih je ovde u Srbiji?
 
I možda je upravo tu ključ goleme ljubavi između ovdašnje publike i ovih fantastičnih Britanaca.
 
Za nezaborav je njihov dolazak u Beograd 1995. godine. Srbija u totalnom k..., kao i ko zna koliko puta pre, i kasnije... Momci su došli, stali na scenu i razbili. Zapravo, ulili nadu, veru i snagu za predstojeći decenijski fajt...
 
Pa onda i na Exitu. Nekoliko puta. Tvrđava nikad nije bila toliko radosna, kao kada su oni nastupali. U njihovoj furioznoj i neverovatnoj energiji, koja je suštinski najpre izgarala, pa onda iz plamena dizala publiku, nije mogao da im se približi baš niko.
 
To što su Kit i "Prodigy" radili - neopisivo je rečima, dostupno tek čulima. To nije samo adrenalin, orgazmička katarza, uzbuđenje neviđenih razmera, radost skakanja, to je bilo dubinsko reinstaliranje ličnog, privatnog Windows-a. 
 
Videti 40.000 ljudi kako kao jedna duša skaču uz ritmove pesama "Firestarter", "Breathe", "Smack My Bitch Up", "Voodoo People", "Poison", "Out of Space", nešto je što suštinski pomera čoveka. 
 
A sam Kit Flint, kao osobeno lož ulje svoje grupe, bio je jedinstvena misao koja se pleše. Plamen. Koji ostaje na kraju. I posle vesti od 4. marta.
 
Zato, putuj fajerstarteru, mirno nebeskim putima.
 
Tvrđava i Novi Sad ti šalju zagrljaj. 
  • Flint

    06.03.2019 13:46
    Brat Flint. RIP
  • ana

    06.03.2019 12:18
    Exit teba nekao da im se oduži, nekim koncertom u slavu njih
  • Prodidžijevka

    06.03.2019 09:46
    Čitajte šta su njegove komšije u Eseksu rekle o njemu. Ima po svim engleskim novinama, čak i smeću od tabloida, čak i oni prenose da je bio divan komšija, čovek, drug, kako je pomagao lokalnoj zajednici, kako je živeo jedan miran i povučen život... Neshvatljivo je da je samo dva dana ranije trčao maraton, fotke od dan pre smrti ne ukazuju da je nesećan Zqato ljudi, gleedajte oko sebe svoje bližnje, depresija nema uvek tužno lice. Ajde da bdemo malo bolji jedni prema drugima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.