Podneta inicijativa za podizanje spomenika Kitu Flintu

Nekoliko hiljada ljudi je potpisalo peticiju da se Kitu Flintu, nedavno preminulom frontmenu grupe "The Prodigy", podigne spomenik u rodnom gradu Brejntri u engleskom okrugu Eseks.
"Generacija mojih roditelja je imala Bitlse i Stonse. Moja generacija ima Prodigy", rekao je jedan od potpisnika ove inicijative.
 
Brejntri je gradić u kome je osnovan "The Prodigy" i gde je Flint pohađao koledž.
 
Peticija je do sada prikupila više od tri hiljade potpisa i predata je lokalnoj gradskoj skupštini.
 
"Kit je bio važan ne samo građanima Brejntrija, već i širom sveta. Ovo je bio njegov rodni grad i želimo da ga nikada ne zaboravimo. Takođe, spomenik će biti dobar podsetnik na to da treba pričati o mentalnom zdravlju i ne ostati sam u patnji", rekla je Safija Gouer koja je i pokrenula inicijativu za podizanje spomenika Flintu.
 
Podsetimo, frontmen benda "The Prodigy", pronađen je mrtav 4. marta u svom domu u Engleskoj. Kasnija istraga je potvrdila da je reč o samoubistvu.
  • Milica

    15.03.2019 17:16
    NS
    Sto se tice Novog Sada i Exita zaista ima smisla da eventualno nesto dobije na tvrdjavi. Mozda ne treba da dobije bistu ili pomenik ali nekako da se obelezi zaista ima smisla. Njegov bend je bez konkurencije zastitni znak EXIT-a i to u ogromnoj konkurenciji. Takodje njihov antologijski koncert 1995 u Beogradu i izolovanoj Srbiji je nesto za pamcenje. Dosli su kod nas kada smo imali izuzetno los imidz. Da Kit bude nekako obelezen na Djavi zaista ima smisla.
  • Gogi

    15.03.2019 11:52
    Inicijativu bi trebalo da podnesu i Exit tim i naprave spomenik na tvrdjavi taj covek je uvek bio dobrodosao u Srbiju i dolazio je u Srbiju kad niko nije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.