Poznata glumica priznala da je dala mito da joj dete prime na koledž

Glumica Felisiti Hofman i 12 drugih bogatih roditelja priznaće krivicu za davanje mita kako bi upisali decu na koledž, javlja CNN.
Prema optužnici, Hofmanova, zvezda serije "Desperate Housewives", uplatila je 15.000 dolara lažnoj dobrotvornoj organizaciji povezanoj s Rikom Singerom kako bi omogućila nameštanje rezultata na SAT testovima svoje ćerke. SAT (Scholastic Aptitude Test) je test sposobnosti koji se koristi kao prijemni ispit za upis na preddiplomske studije u SAD-u.
 
Hofman preti i do 20 godina zatvora, ali zbog njenog priznanja krivice, savezni tužioci preporučiće što je moguće nižu zatvorsku kaznu, novčanu kaznu od 20.000 dolara i 12 meseci uslovne kazne.
 
"Stidim se bola koji sam prouzrokovala svojoj ćerki, porodici, prijateljima, kolegama i obrazovnoj zajednici. Želim da se izvinim svima njima, a posebno onim učenicima koji svaki dan naporno rade kako bi se upisali na univerzitete i njihovim roditeljima koji uz ogromne žrtve daju iskrenu podršku svojoj deci", dodala je.
 
Glumica Lori Loglin, iz humoristične serije "Full House" (Puna kuća) i njen suprug, za sada nisu odlučili da priznaju krivicu. Bračni par optužen je da je Singerovoj fondaciji platio čak 500.000 dolara u 2016. i 2017. kako bi ona predstavila njihove ćerke kao veslačice i uključila ih u tim na Univerzitetu Južne Kalifornije (USC).
 
Dve glumice najpoznatije su među ukupno 50 osoba optuženih u predmetu u čijem su središtu pokušaji da se pomoću mita deca američke elite upišu u prestižne američke koledže.
 
Prvookrivljeni Vilijam "Rik" Singer koji je primio, prema optužnici, oko 25 miliona dolara kako bi podmitio trenere i radnike u obrazovnim ustanovama, priznao je krivicu i sarađuje s vlastima.
 
Među univerzitetima koji su bili na meti su i Jejl, Stenford, UCLA i Džordžtaun. Optužnicom nisu obuhvaćen studenti ni obrazovne ustanove.
  • /

    09.04.2019 21:54
    /
    @pa da
    dobro je pa se niko ne pita o srpskim diplomama
    ne brini ti za skolovanje amera
  • Pera Mitić

    09.04.2019 18:22
    Glumica
    Poznata glumica, Poznata glumica!!! ma dajte molim vas.
    Pera cvećar je poznatiji od nje.
  • Mile

    09.04.2019 17:56
    USA je drzava gde zakon vazi za sve, u SRB se korupcija podrazumeva!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.