Bivši basista Pink Flojda apelovao na Madonu da ne učestvuje na Evroviziji

Rodžer Voters, jedan od osnivača Pink Flojda, apelovao je na Madonu da otkaže svoj nastup u finalu takmičenja za Pesmu Evrovizije u Tel Avivu 18. maja, tvrdeći da to "normalizuje okupaciju, aparthejd, etničko čišćenje, zatvaranje dece i ubijanje nenaoružanih demonstranata".
Planirano je da Madona nastupi u finalu nadmetanja narednog meseca, ali njen nastup nisu još zvanično potvrdili organizatori, navode izraelski mediji.
 
"Mene rutinski optužuju da sam antisemita. Ta optužba se može koristiti kao dimna zavesa da skrene pažnju i diskredituje one koji bacaju svetlo na zločine Izraela protiv čovečnosti", napisao je Voters u otvorenom pismu objavljenom u britanskom "Gardijanu".
 
Voters, bivši basista kultnog sastava, već dugo podržava palestinski cilj i izazvao je gnev Izraelaca zbog poziva na kulturni bojkot jevrejske države. 
 
On je takođe poznat po tome što kritikuje umetnike koji nameravaju da nastupe u Izraelu, u sklopu međunarodnog pokreta bojkota koji poziva muzičare da se klone Izraela. To pristalice pokreta smatraju načinom da se izvrši pritisak na Izrael da izmeni odnos prema Palestincima.
 
U septembru prošle godine je 140 umetnika, uključujući Votersa, pozvalo na bojkot Evrosonga.
 
Liga za borbu protiv klevete sa sedištem u SAD je najpre branila Votersa od optužbi za antisemitizam, ali je 2013. godine ocenila da su antisemitske teorije zavere potpuno ovladale njegovim pogledima.
 
Oni koji brane Izrael su pomenutu kampanju označili kao licemernu, rekavši da je demokratska zemlja izdvojena dok su neki istaknuti muzičari voljni da nastupaju u diktatorskim državama.
  • ako

    20.04.2019 23:03
    Ako R. Srbija ne podrži Votersa i ne bojkotuje evroviziju, o Kosovu više ne sme ni da razbmišlja, sanja i slično a pogotovo ne d priča. Da imamo želju pridružili bismo se bojkotu evrovizije
  • Cole

    20.04.2019 01:59
    ?
    Dnodna! Sve si pobrkao! A i ime ti odgovara
  • XY

    18.04.2019 21:39
    Roger Waters
    je ziva legenda, u muzickom I ljudskom smislu.
    Poslusajte (na you tube, ko zna engleski) sta Noam Comski prica o Izraelu I njihovoj politici. On je sam jevrej.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.