Robert Smit: Radije bih odsekao sebi ruke nego da primim titulu od kraljice

Robert Smit, frontmen benda The Cure, izjavio je u jednom intervjuu da bi radije sebi odsekao ruke nego primio titulu od britanske kraljevske porodice.

Smit je u tek nedavno otkrivenom razgovoru iz 2012. godine za francuski portal Telerama, izrazio svoju nenaklonost prema britanskoj monarhiji, prenosi NME.

"Bilo koji oblik naslednih privilegija jednostavno je pogrešan. Ne samo da je antidemokratski, već i suštinski pogrešan. Ono što me ljuti je to što je nekim ljudima kojima sam se godinama divio, bila ponuđena nagrada kraljevske porodice, i oni su je prihvatili i postali lord ili ser", rekao je Smit.

Oktrio je i kako bi on postupio ako bi mu ikada kraljevska porodica ponudila titulu.

"Iskreno, radije bih odsekao sebi ruke nego da je prihvatim. Jer, kako se usuđuju i da pretpostave da bi oni mogli meni da ukažu čast? Ja sam mnogo bolji od njih, oni nikada nisu ništa radili u životu, oni su j***** idioti", poručio je frontmen benda Cure.

NME podseća da su među retkim javnim ličnostima koje su odbile titule kraljevske porodice muzičari Džon Lenon i Dejvid Bouvi, pisac Roald Dal i slikar Lusijan Frojd.

Podsetimo, The Cure će ove godine po prvi put nastupiti u Srbiji - 4. jula na Exit festivalu u Novom Sadu.

  • Janko

    14.05.2019 21:07
    Ne pljuj po britanskoj kruni dok se klanjaš srpskom popu iz Audija.
  • dr Petrović

    01.05.2019 08:16
    Dar posebnosti
    Paukovi pletu mrežu, da li će te uhvatiti?
    Svako svoju titulu mora da zasluži, jer je ono što jeste. Titula proizilazi iz čoveka, a ne čovek iz titule.
    Da li će neko da sluša Cecu ili Cure, lična je stvar, ali poredjenje stvaralačke originalnosti umetnosti i kiča je van rasprave.
    Nobelova nagrada je isto titula. Tesla ju je odbio,


  • Limanac

    30.04.2019 13:02
    @Novosadske "jade"

    Izraz je crnogorski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.