Na aukciji gitara "Lusil" Bi Bi Kinga

Aukcija ličnih predmeta bluz muzičara Bi Bi Kinga biće održana 21. septembra, a među stvarima će se naći i njegova čuvena crna Gibson gitara kojoj je dao naziv "Lusil".
Džulijens aukcijska kuća navodi da je američka radionica za izradu gitara "Gibson" poklonila Kingu ovaj instrument za njegov 80. rođendan. Procenjuje se da je vrednost gitare između 80.000 i 100.000 dolara.
 
Ovo nije bila prva gitara kojoj je King dao ime Lusil. Prvi put je upotrebio to ime 1949. godine za gitaru koju je spasio iz požara tokom nastupa u jednom klubu u Arkanzasu.
 
Požar je izbio dok su se dvojica muškaraca tukli zbog jedne žene. Kada je King čuo da se žena zvala Lusil, nazvao je svoju gitaru po njoj kako bi ga podsećala da se nikad ne treba tući zbog žene niti utrčavati u kuću koja gori, saopštila je aukcijska kuća.
 
Na aukciji će se naći i Nacionalna medalja za umetnost koju je Kingu uručio predsednik Džordž Buš 1990, kao i njegov kombi, nakit i odeća.
 
Bi Bi King, koji je primio 15 nagrada Gremi, preminuo je 2015. u 89. godini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.