Otkazani koncert Plasida Dominga zbog optužbi za seksualno uznemiravanje

Neke od vodećih koncertnih sala sveta otkazale su nastupe operskog pevača Plasida Dominga posle optužbi osam pevačica i jedne balerine za seksualno uznemiravanje.
Orkestar iz Filadelfije otkazao je najavljeni koncert kojim je trebalo da bude otvorena sezona 18. septembra. Otkazan je i koncert u operi San Franciska, predviđen za 6. oktobar, dok je Metropoliten opera iz Njujorka najavila da će pre bilo kakvih odluka sačekati ishod istrage Opere Los Anđelesa, čiji je Domingo generalni direktor.
 
Takav stav zauzeo je i festival u Salcburgu, na kojem je španski pevač trebalo da nastupi 25. i 31. avgusta.
 
Više žena optužilo je slavnog operskog pevača Plasida Dominga za pokušaje da ih natera na seksualne odnose nudeći im uloge. Neke žene su navele da su se zbog Domingovih neprimerenih komentara osećale neprijatno, a više desetina ljudi iz sveta opere je reklo da su bili svedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pevača prema mlađim ženama.
 
Sedam od devet žena koje su iznele optužbe rekle su da osećaju da je odbijanje Domingovih ponuda negativno uticalo na njihovu karijeru i da nikada nisu dobile uloge koje im je obećavao.
  • Idiocracy

    15.08.2019 10:48
    Ovaj svet je zasluzio da bude sprzen, zao mi samo biljaka i zivotinja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.