Tramp odlikovao Džona Vojta

Američki predsednik Donald Tramp odlikovao je u četvrtak glumca Džona Vojta, jednog od svojih malobrojnih poklonika u Holivudu, Nacionalnom medaljom za umetnost nazivajući ga "jednom od najvećih živih filmskih legendi".
"Džon je izuzetno kvalitetan glumac i, igrom slučaja, neko koga jako volim", rekao je Tramp.
 
Osamdesetogodišnji glumac, otac glumice Anđeline Džoli, proslavio se ulogom u "Ponoćnom kauboju" (1969) u kojemu glumi s Dastinom Hofmanom. "Fantastičan film", uzviknuo je američki predsednik.
 
Oskara za najboljeg glumca dobio je 1978. za "Povratak ratnika", a ostaće zapamćen i po ulozi u filmu "Oslobađanje" (1972) s Bertom Rejnoldsom. 
 
Obznanivši u proleće 2016. da podržava magnata nekretnina, tada u kampanji, nije prestajao da ga hvali: "Ja, Džon Vojt, mogu bez sumnje reći da je Donald zabavan, voli da se šali, jedinstven je, ali iznad svega je častan čovek".
 
Posle je mnogo puta ponavljao svoju bezuslovnu podršku republikanskom milijarderu ocenivši čak u maju ove godine da je "najveći predsednik od Abrahama Linkolna".
 
Dodela medalja istaknutim osobama iz sveta umetnosti bila je tradicija tokom dva mandata Baraka Obame, ali ovo je prvi put da je Donald Tramp preuzima od dolaska na vlast u januaru 2017.
  • Cika Steva

    23.11.2019 00:08
    Kad omatoris pa poludis, nista gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.