Fredi Merkjuri testamentom uredio da njegovi prijatelji svake godine dobijaju novogodišnje poklone

Pevač Fredi Merkjuri, koji je preminuo pre 28 godina od posledica AIDS-a, bio je poznat po darežljivosti, a kako prenosi britanska štampa, on je novogodišnje poklone prijateljima nastavio da šalje i nakon smrti.
Fredi Merkjuri testamentom uredio da njegovi prijatelji svake godine dobijaju novogodišnje poklone
Foto: Youtube (Screenshot)

Naime, kako navodi britanski Mirror, pevač je uredio testamentom da lanac prodavnica Fortnum & Mejson svake godine oko božićnih praznika šalje korpu sa poklonima njegovim najbližim prijateljima i njihovoj deci.

Život legendarnog pevača uticao je na mnoge, a njegov blizak prijatelj Elton Džon u svojoj knjizi "Ljubav je lek: O životu, gubitku i kraju AIDS-a" (Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS) podelio je detalje o Fredijevim poslednjim danima.

“Nekoliko nedelja posle sahrane sam tugovao. Na Božić sam saznao da je Fredi ostavio posljednji dokaz svoje nesebičnosti. Tugovao sam kad mi se prijatelj pojavio na vratima i doneo nešto zamotano u jastučnicu. Unutra je bila slika jednog od mojih omiljenih umetnika, britanskog slikara Henrija Skota Tuka. I unutra je bila poruka od Fredija. Godinama pre Fredi i ja smislili smo jedan drugom nadimke, naša “drag-kraljica alter ega”. Ja sam bio Šeron, a on je bio Melina. U poruci je pisalo: “Draga Šeron, mislila sam da bi ovo moglo da ti se svidi. S ljubavlju, Melina. Srećan Božić”.

Elton Džon je rekao da su ga tada preplavile emocije.

“Imao sam tada 44 godine i plakao sam kao dete. Taj predivan čovek u svojim poslednjim danima nekako je uspeo da za mene pronađe lep božićni poklon. Koliko god je taj trenutak bio tužan, često se upravo njega setim kad razmišljam o Frediju jer odražava njegov karakter. U smrti me podsetio na to šta ga je činilo toliko posebnim u životu”, poručio je Elton.

  • Veki

    05.01.2020 21:12
    Odusevljena
    sta reci, neponovljivi Fredi! Ja jos cuvam maicu sa njegovim likom kupljenu 1986. godine u Budumpesti na koncertu, gde sam se odusevila njihovom magicnom muzikom, a posebno harizmom Fredija Mekjurija, velikog boema, koji je posebno voleo i svoje macke, a jednoj je posvetio i pesmu Dilajla!!!!*

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.