FOTO: Kimono Fredija Merkjurija biće izložen u muzeju "Victoria & Albert"

Kimono koji je nosio legendarni britanski pevač Fredi Merkjuri trebalo bi da bude izložen u muzeju "Victoria & Albert" u Londonu, javlja CNN.
Odeća, koju je nosio frontmen grupe "Queen" u svom domu, pojaviće se prvi put na izložbi. Do sada se čuvala u privatnoj kolekciji.
 
Muzej je saopštio da će Merkjurijev kimono "publici pružiti uvid u privatni život pevača".
 
Kimono je tradicionalni japanski odevni predmet koji se smatra "krajnjim simbolom" zemlje. Nova izložba, pod nazivom "Kimono: Kyoto to Catwalk", istražiće ulogu kimona kao "dinamičnog i stalno razvijajućeg modnog detalja".
 
 
Tokom gostovanja u Japanu s grupom "Queen" 1975. Merkjuri je počeo da skuplja japanske umetnine i starine.
 
"Sredinom sedamdesetih godina prošlog veka ponekad je odvažno nosio kimono na bini", rekli su u V&A. "Međutim, ovaj privatni kimono je nežniji u svom dizajnu i izrazito ženstven, i otkriva kako se rodna fluidnost proširila i na njegov privatni život."

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.