Prinsova gitara i rukom pisani tekstovi Bitlsa na aukciji

Gitara koju je na početku karijere koristio čuveni pevač i kompozitor Prins i nekoliko legendarnih tekstova Bitlsa koje je rukom napisao Pol Makartni među predmetima su koji su se našli na aukciji na velikoj prodaji muzičkih artefakata.
Prinsova gitara i rukom pisani tekstovi Bitlsa na aukciji
Foto: Pixabay
Aukcijska kuća Džulijens Okšns objavila je danas da će na aukciji koja se održava 19. i 20. juna na Beverli Hilsu i na mreži biti i plava "oblak" gitara specijalno naravljena za Prinsa 1984. godine. Aukcionar naziva instrument jednom od najvažnijih gitara iz ranih godina karijere legendarnog muzičara koja je ikada stigla na aukciju.
 
Kako prenosi AP, predviđeno je da gitara dostigne cenu između 100.000 i 200.000 dolara, saopštila je aukcijska kuća. Na prodaju će biti i njegovo čuveno purpurno odelo, privezak i par čizama.
 
Stranica ručno napisanih tekstova sa precrtanim delovima, revizijama i starijim nacrtima za pesmu "Maxwell''s Silver Hammer", sa albuma Bitlsa "Abbey Road" iz 1969. godine, takođe će se naći na aukciji. Očekuje se da će kupac za list izdvojiti između 200.000 i 300.000 dolara.
 
Na aukciji cće se naći i predmeti Madone, Majkla Džeksona, Vitni Hjuston, Džonija Keša, Džima Morisona, Roling Stounsa, grupe Kvin i Dejvida Bouvija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.