Nik Kejv 5.000 svojih knjiga poklonio Danskoj kraljevskoj biblioteci

Muzičar i književnik Nik Kejv rekao je da su njegove police sa knjigama potpuno prazne, jer je više od 5.000 knjiga koje je prikupio tokom godina poslao Danskoj kraljevskoj biblioteci u Kopenhagenu.
Nik Kejv 5.000 svojih knjiga poklonio Danskoj kraljevskoj biblioteci
Foto: 021.rs
"Sada su deo potpuno očaravajuće, odlične izložbe Stranger Than Kindness", rekao je Kejv, piše Headliner.
 
On je to rekao za stranicu Red Hand Files, kada ga je fan upitao da li bi razmotrio sastavljanje liste 40 knjiga koje voli.
 
U odgovoru, Kejv je napisao: "Inače, da bih odgovorio na ovo pitanje, jednostavno bih otišao do police s knjigama i odabrao 40 naslova. Međutim, moje police s knjigama su potpuno prazne."
 
Kaže i da mu je bez bibilioteke ispred njega teško da sastavi listu 40 omiljenih knjiga.
 
"Najbolje što mogu je da nabacam bez forme, nekoherentno, hrpu naslova koji mi padaju na pamet ovoga trena, a koje sam, iz ovog ili onog razloga, voleo tokom godina", kazao je Kejv.
 
Onda je naveo pedesetak naslova među kojima su "American Dreams" - Sapphire, "Break, Blow, Burn" - Camille Paglia, "The Largesse of the Sea Maiden" - Denis Johnson, "The Collected Poems" of Langston Hughes, "A Good Man is Hard to Find" - Flannery O''Connor, "I and Thou" - Martin Buber, "Straight Life" - Art Pepper...
  • Srecko

    19.06.2020 02:02
    @Sveti Mikulas Beli
    Smesno !
    Kakve veze ima poklonjenih i PROCITANIH 5.000 knjiga sa heroinom ?
    Ti mora da si odlepio na nekom jeftinom lepku.
    A, jesi li nesto skoro procitao ili bar kupio neku knjigu?
  • Sveti Mikulas Beli

    17.06.2020 22:04
    Nitche Kejve u heroinu je spas, vidis da si poludija bre?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.