VIDEO Nik Kejv pred onlajn koncert: Svet je pao u jezivu, samozamišljenu tišinu

Iako publika sa nestrpljenjem iščekuje koncert Nika Kejva u beogradskoj Areni 15. maja 2021. godine, ovog leta svi poštovaoci lika i dela ovog muzičara biće u prilici da pogledaju posebni onlajn koncert "Idiot Prayer" u četvrtak, 23. jula u 20 časova.
VIDEO Nik Kejv pred onlajn koncert: Svet je pao u jezivu, samozamišljenu tišinu
Foto: 021.rs
U susret ovom ovom koncertu, Kejv je objavio i trejler kako bi na pravi način najavio predstojeći događaj.
 
"'Idiot Prayer' je proistekao iz koncerata koje smo održali u proteklih godinu i više dana. Na ovim koncertima voleo sam da sviram dekonstruktivne verzije svojih pesama - posebnu pažnju posvećujući rečima. Osetio sam kako ponovo otkrivam pesme i počeo sam da razmišljam o ulasku u studio i snimanju novih revidiranih verzija u nekoj fazi", kaže Kejv.
 
 
Podseća da je u tom trenutku svet otišao u izolaciju, a njegova svetska turneja je odložena za 2021.  godinu, studiji su se zatvorili, koncertni prostori takođe.
 
"Svet je pao u jezivu, samozamišljenu tišinu. Upravo unutar te tišine počeo sam da razmišljam ne samo o audio snimanju pesama, već i o video snimanju - i tako smo počeli da prikupljamo mali tim, uključujući sjajnog reditelja Robija Rajana, čoveka za zvuk Doma Monksa i montažera Nika Emersona, sa intencijom da film snimimo čim se za to stvore uslovi", istakao je slavni muzičar.
 
Kejv dodaje da je "Idiot Prayer" finalni film i svojevrsni blistavi vrhunac trilogije koja uključuje još dva filma "20.000 Days on Earth" and "One More Time with Feeling".
 
 
 
"Idiot Prayer" je, kaže, molitva u praznini, u praznoj Palati Aleksandra, dodajući da se nada da će publika uživati bar onoliko koliko je on uživao dok je snimao ovaj koncert.
 
Koncert je snimljen tokom juna u Londonu, a na ovom jedinstvenom nastupu publika širom sveta će imati priliku da gleda i sluša Kejva kako svira pesme iz njegovog bogatog muzičkog opusa, uključujući i neke numere koje će izvesti po prvi put.
  • Bela

    22.07.2020 15:59
    Odlican,svestran Umetnik
    Njegova muzika je Elektricna kombinazija Bluza i Art Post-Punka.
    Bar na prethodnim Albumima. Recimo pesma "Deanna".
    Izdvojio bih i njegov dokumentarni film "One More Time With Feeling"(2016.).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.