Tom Henks i Rita Vilson zvanično postali Grci

Holivudski glumački par Tom Henks i Rita Vilson zvanično su postali grčki državljani, a na fotografiji na društvenim mrežama koje je postavio grčki premijer vidi se dvojac koji ponosno drži svoje nove pasoše.
Par i njihova deca postali su počasni grčki državljani prošle godine, nakon što su zvaničnici naglasili Henksovu ulogu u podizanju svesti o požarima 2018. koji su uništili područja oko Atine i odneli više od 100 ljudskih života.
 
Sada je grčki predsednik potpisao njihovu počasnu naturalizaciju i dobili su grčke pasoše.
 
"Tom Henks je osoba koja je pokazala istinsko interesovanje za ljude koji su propatili zbog požara i o tome je govorio globalno u medijima", rekao je grčki ministar unutrašnjih poslova Takis Teodorikakos za CNN u decembru.
 
Vilson, koja je grčkog porekla, i Henks, koji se preobratio u grčkog pravoslavca, često provode odmor u Grčkoj, gde imaju imanje na ostrvu Antiparos.
 
Oni su producirali i nekoliko filmova koji imaju snažnu vezu s Grčkom, npr. "Moja velika mrsna prvoslavna svadba".
 
"Grčka je raj.. bio sam po čitavom svetu, bio sam na najlepšim mestima na svetu, nijedno od njih ne nadmašuje Grčku", rekao je Henks ove godine, na dodeli Zlatnih globusa. "Zemlja, nebo, voda, to je za dušu, to je mesto koje leči", dodao je.
  • Kolja

    28.07.2020 20:26
    Tomos Henkidikis
  • Marko

    27.07.2020 17:10
    bravo
    Svaka ti reč na mestu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.