Gitara Džimija Hendriksa prodata za 216.000 dolara

Gitara na kojoj je ranih 60-ih godina svirao Džimi Hendriks, prodata je na aukciji za 216. 000 dolara - četiri puta više od početne cene.
Prema navodima GWS Auctions, Hendriks je počeo da svira na ovoj japanskoj gitari kad je otpušten iz vojske SAD 1962. godine.
 
Nakon što je napustio Fort Kembel, Džimi se nakratko preselio u Klarksvil u Tenesiju, gde je svirao sa Vilsonom Piketom, Slimom Harpom, Semom Kukom, Ajkom i Tinom Tarner, pre nego što se preselio u Harlem u Njujorku početkom 1964. Tamo je ostao dve godine, svirajući u kafeu Wha i klubu Gepard.
 
Prema navodima aukcijske kuće, gitara je bila u Džimijevom vlasništvu dok je kratko nastupao sa grupom "Isley Brothers", kao i njegovom "Jimmy James and the Blue Flames".
 
Međutim, kad je napustio SAD, instrument je ostavljen u Njujorku u stanu njegovog druga Majka Kvasija, koji je zabeležio podatke o gitari neposredno pred smrt.
 
Gitara je prvenstveno procenjena na 50.000 dolara, da bi se nadmetanje završilo na 216.000.
 
Na aukciji je prodat i četrnaestokaratni zlatni prsten Elvisa Prislija (22.500), par Prinčevih ljubičastih čizmi (13.000) i jedna crna jakna Majkla Džeksona (20.000).
  • Stefan

    12.08.2020 10:18
    uh
    Za takvu legendu to je malo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.