Polanski izgubio tužbu protiv Akademije filmskih umetnosti koja ga je izbacila iz članstva

Filmski reditelj Roman Polanski, koga je američka Akademija filmskih umetnosti i nauka izbacila iz članstva zbog optužbi za seksualno zlostavljanje 13-godišnjakinje, izgubio je u utorak sudsku tužbu protiv te institucije, objavili su mediji u Los Anđelesu.
Akademija je izbacila Polanskog (87), dobitnika Oskara, u maju 2018. zbog optužbe za seksualno zlostavljanje koje datira još iz 1977.
 
Reditelj filmova "Kineska četvrt" "Ludilo", "Bal vampira", "Rozmarina beba" i brojnih drugih, tvrdio je u tužbi da Akademija, najpoznatija po tome što dodeljuje Oskare, nije poštovala propise kada ga je izbacila iz članstva bez upozorenja i objašnjenja, u skladu s novim pravilima ponašanja koje je donela nakon stotina optužbi o seksualnom zlostavljanju u industriji zabave.
 
Sutkinja suda u Los Anđelesu Meri Strobel napisala je u odluci da je Polanski "dobio priliku da iznese Akademiji dokaze koje smatra relevantnim".
 
Polanski je pobegao iz SAD 1978, nakon što je optužen za silovanje 13-godišnje devojčice i nikada se nije vratio. Još nekoliko žena optužilo ga je zadnjih godina za seksulno zlostavljanje, a on je odbacio sve optužbe.
 
Američko pravosuđe i dalje ga goni zbog optužnice za silovanje maloletnice. Uprkos tome, francusko-poljski reditelj Polanski osvojio je Oskara 2003. za film "Pijanista".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.