Žerar Depardje postao pravoslavac

Francuski glumac i ruski državljanin Žerar Depardje prešao je u pravoslavlje, tako što je pokršten u crkvi Svetog Aleksandra Nevskog u Parizu, objavio je Tas.
"U našoj crkvi u petak uveče kršten je Žerar Depardje", rekao je predstavnik crkve i naveo da su ceremoniji prisustvovali bliski prijatelji umetnika.
 
Predstavnik Crkve odbio je da kaže koje je ime Depardje dobio na krštenju.
 
"To je bio neočekivan događaj, ali veoma prijatan", rekao je on.
 
Depardje (71) glumio je u 200 filmova, uključujući i rusko-francuski film o Grigoriju Raspućinu, igranom u pozorištu.
 
Dobitnik je brojnih nagrada, Zlatnog globusa, priznanja na Venecijanskom i Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu.
 
Francuski glumac dobio je rusko državljanstvo u januaru 2013. godine, a predsednik Rusije Vladimir Putin objasnio je tada odluku o dodeljivanju glumcu ruskog državljanstva, zaslugama Depardjea ruskoj kulturi.
  • Bela

    07.09.2020 21:56
    @ Zrenjaninac
    Svaka rec ti je na mestu. Duboki naklon za komentar !
  • Zrenjaninac

    06.09.2020 23:08
    Kao
    Taj novopečeni pravoslavac je među prvima potpisao da se bombarduje jedna malena zemlja na brdovitom Balkanu. Čovekoljubac iz interesa.
  • Srecno

    06.09.2020 22:10
    Krstenje
    Brate........za razliku od ovih sto nepostuju ni pretke ni Slavu..a ni tko su neznaju.......jedino sto znaju i sto im je bitno..jeste "farma na Pinku"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.