Nil Jang: Demonstranti su izmanipulisani, mržnja nam ne treba

Rok veteran Nil Jang smatra da je neophodno pokazati saosećanje prema ljudima koji su upali u zgradu Kongresa u Vašingtonu, rekavši da su bili "izmanipulisani" da to urade.
U poruci na svojoj internet-stranici Jang je napisao: "Osećam empatiju prema ljudima koji su žestoko izmaniplusani i njihova uverenja su iskorišćena kao političko oružje. Ja sam mogao biti među demonstrantima. Želeo bih da internet-vesti imaju dve strane prilikom izveštavanja", naveo je on.
 
"Obe strane da se prezentuju na istim programima. Društvene mreže, koje su u rukama moćnih ljudi - influensera, uvećavaju laži i uništavaju sistem u koji verujemo, okreću nas jedne na druge. Mi nismo neprijatelji. Moramo da nađemo naš put", dodao je muzičar.
 
Jang je dugi niz godina kritikovao Donalda Trampa, a tužio ga je i zbog korišćenja njegovih pesama tokom političkih skupova, preneo je Gardijan. U novoj poruci, on je ponovo kritikovao Trampa, rekavši da je "izdao ljude, preuveličao i okrenuo istinu da izazove mržnju", ali je dodao da su njegova osećanja sada prevazišla Trampa.
 
"Ogorčenje demokrata zbog pobunjenika na Kapitolu je sve veće. Ne treba nam ova mržnja. Potrebni su nam diskusija i rešenja. Poštovanje prema tuđem uverenju", poručio je čuveni rok muzičar.
 
On je takođe kritikovao "dvostruke standarde" - brutalnost ispoljenu prilikom razbijanja protesta "Životi crnaca su važni" (Black Lives Matter) i relativno blage reakcije policije Kapitola prošle nedelje.
  • neoplantius

    13.01.2021 06:45
    Nil Jang
    Nil je Jang
    duvao rog
    "Svu je bedu stvorio Bog."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.