Bil Gejts: Zatečen sam brojem ludačkih i zlonamernih teorija zavere na društvenim mrežama

Filantrop i koosnivač kompanije Majkrosoft, Bil Gejts, izjavio je da je zatečen brojem, kako kaže, "ludačkih i zlonamernih" teorija zavere o njemu koje se šire na društvenim mrežama u vreme trajanja pandemije korona virusa.
Bil Gejts: Zatečen sam brojem ludačkih i zlonamernih teorija zavere na društvenim mrežama
Foto: Youtube screenshot (Vox)
U današnjem intervjuu Rojtersu, Gejts je izjavio da bi voleo da razmotri šta je zapravo iza takvih optužbi i konstatovao da se iza milionskih objava na društvenim mrežama protiv njega i američkog infektologa Entonija Faučija tokom trajanja pandemije, prema svemu sudeći, krije strah od zaraze u kombinaciji sa ekspanzijom društvenih mreža.
 
"Ko bi mogao da pomisli da će dr Fauči biti meta takvih, zaista zlonamernih teorija. Veoma sam iznenađen i nadam se da će to prestati", rekao je Gejts.
 
Među brojnim teorijama zavere na račun Gejtsa i dr Faučija najzastupljenija je ona da je pandemija namerno izazvana kako bi se uspostavila kontrola nad stanovništvom i izvukao finansijski profit, a da vakcina treba da posluži da se ljudima ubizga mikro čip za nadzor i kontrolu kretanja.
  • ///

    29.01.2021 16:13
    Obrazovan čovek bi trebalo da zna da ne postoji ni u jednom rečniku “teorija zavere”, kao izjava. Ili je jedno ili drugo. To zajedno kada se izgovori poništava jedno drugo, odnosno niti je teorija niti zavera. Zato se Bile odluči kada pričaš uličarski barem da to zvuči koliko-toliko pamentno, jer te ceo svet prati i može svašta da pomisli o tvom obrazovanju. A, to dovodi i kredibilitet tvojih postupaka kao i osoba sa kojima se družiš.
  • :)

    27.01.2021 15:51
    Slavica iz Bajmoka se ne bi slozila sa Bilom.
  • Djuri

    27.01.2021 12:16
    Hahaha
    Kontrola nad stanovnistvom i finansijski profit nisu teorija zavere,to je realnost,za onaj prvi deo oko chipovanja i namernog stavljanja virusa u promet,tu i tamo to vec moze biti jasna teorija zavere,zasnovana na ponasanju profitera i njihovih monopolsko marketinskih operacija.Nema mikrocip u tecnom obliku,da budemo nacisto,ali svasta drugo ima,O nazivanju jednog od vecih svetskih profitera filantropom,Stravicno je licmerje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.