Spajdermenu prete bojkotom nakon tvita pogrešnog Toma Holanda

Istoričar Tom Holand izazvao je burnu reakciju korisnika društvenih mreža u Indiji kada je kritikovao indijskog premijera Narendru Modija. Mnogi pozivaju na bojkot nastavka franšize "Spajdermen" misleći da je sporni tvit napisao glumac istog imena.
Spajdermenu prete bojkotom nakon tvita pogrešnog Toma Holanda
Foto: Pixabay
Tom Holand, istoričar sa nalogom na Tviteru @holland_tom, kritikovao je u tvitu indijskog premijera Narendru Modija nakon što je ogromni stadion za kriket poneo njegovo ime.
 
"Ogroman sam poštovalac skromnosti koju je Modi pokazao kada je najveći svetski stadion za kriket nazvao po sebi", navodi se u tvitu.
 
Objava je izazvala ljutitu reakciju korisnika društvenih mreža u Indiji, gde su ljudi ovaj nalog pogrešno doveli u vezu sa nalogom drugog Toma Holanda, 24-godišnje britanske zvezde filmskog serijala Spajdermen, čiji je nalog na Tviteru @TomHolland1996.
 
 
Ubrzo je haštag #BoycottSpiderMan preplavio internet u zemlji sa 1,3 milijarde ljudi.
 
Glumac je ove nedelje bio aktivan na Tviteru, zadirkujući obožavaoce mogućim naslovima za najnoviji film u seriji. Haštag #BoycottSpiderMan je tada dobio dodatnu snagu jer su se korisnici Tvitera rugali drugima zbog pogrešno usmerenog besa.
 
"O, Bože, čini mi se da sam uspeo da uništim izglede sledećeg Spajdermena u Indiji. Trebalo je da znam da uz veliku moć dolazi i velika odgovornost", naveo je istoričar Tom Holand u tvitu, koristeći poznati citat iz Spajdermena.
 
Istoričar je dodao: "Da bih spasao 'Marvelovu' dobit u Indiji, priznajem da je Narendra Modi čovek ogromne poniznosti i da imenovanje najvećeg svetskog stadiona za kriket po njemu nije u suprotnosti sa skromnošću".
 
Stadion sa 110.000 mesta u Ahmedabadu u državi Gujarat preimenovan je u sredu iz "Motere" u "Narendra Modi".
  • Igor

    01.03.2021 21:18
    Likovi koji nemaju ve-ce brane svog skromnog maharadžu, pa kako i ne bi pomešali dva čoveka sa istim imenom i prezimenom.
  • Faruk

    27.02.2021 18:56
    Zato ja nejdem u ulicu Gospodara Vucica. Jerbo mrzim spajdermena.
  • boeserwolf

    27.02.2021 12:07
    mozes misliti...
    zamisli da kaze nesto protiv ovog naseg vukica, pa svih 5 miliona stavovnika Srbije bojktouje film.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.