Premijer Jermenije preventivno u izolaciji da bi mogao da se sastane s Putinom

Jermenski premijer Nikol Pašinijan stavio se u petak u preventivnu izolaciju, uoči posete Rusiji sledeće nedelje radi sastanka s predsednikom Vladimirom Putinom.
To ilustruje mere predostrožnosti za one koji bi da se sastanu s ruskim predsednikom kome je 23. marta data prva doza ruske vakcine protiv korona virusa, ali još nije primio drugu.
 
"Zbog sastanka s Vladimirom Putinom, premijer Nikol Pašinijan radi u izolaciji od petka", rekla je novinarima Mane Gevorgian, portparolka premijera.
 
Od početka pandemije korona virusa, preduzete su drastične zdravstvene mere radi zaštite ruskog predsednika. Osoblje koje prevozi predsednika, premijera ili druge visoke zvaničnike Rusije boravi u karantinu u hotelima i banjama, kao i zaposleni u Kremlju, njegovi fotografi, pa čak i veterani koji su bili uz Putina tokom jedne vojne parade.
 
Te mere odnosile su se i na novinare koji su prisustvovali njegovoj velikoj konferenciji za štampu u decembru, navodi BBC, kao i na lokalne zvaničnike u regionima koje je posetio Putin. 
 
Upitan o tim merama, portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je da je to "uobičajena praksa" i "sasvim normalna situacija".
  • Sasa

    04.04.2021 18:24
    Junak
    Hrabri Putin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.