Uhapšen glumac Zak Ejveri, osumnjičen za milionske prevare

Agenti američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) uhapsili su glumca Zaka Ejverija zbog sumnje da je osmislio šemu kojom je investitore prevario za više stotina miliona dolara, saopštile su danas vlasti.
U saopštenju se navodi da je Ejveri investitorima govorio da će njegova kompanija "1uMM" otkupiti prava za distribuciju filmova i licence od kompanija "Netfliks" i "HBO" ali on u realnosti nije bio u poslovnim odnosima ni sa jednom od ovih firmi.
 
U saopštenju iz kancelarije državnog tužioca za centralni okrug Kalifornije navodi se da je on umesto toga vodio kompaniju kao piramidalnu šemu i dobijeni novac od novih investitora koristio za isplatu starih. On je pomoću ove šeme uzeo više od 690 miliona dolara.
 
Ministarstvo pravosuđa navodi da je prevara krenula 2015. godine i da još treba da isplati 227 miliona dolara koje su mu dale "žrtve".
 
On je, navodno, koristio novac za luksuzni život, poput odlazaka u Las Vegas, kupovinu kuće vredne šest miliona dolara i plaćanje jednog slavnog dizajnera.
 
Optužen je za prevaru i mogao bi se suočiti sa 20 godina zatvora, ukoliko bude proglašen krivim.
 
Ejverijevo pravo ime je Zakari Horvic.
  • ///

    09.04.2021 01:35
    Ko su mu saučesnici, ma nije sve mogao sam!
  • Maja

    08.04.2021 18:23
    PONZIJEVA SHEMA
    Ne, ti si kanda vrlo mlad, jer taj piramidalni način prevare odavno postoji. Ameri to znaju i nisu ni najmanje glupi, već su odredili jezive kazne, te je više glup onaj koji pokuša da se bavi ovakvim manifetlucima. Što je skroz korektno.
  • seljak

    07.04.2021 14:11
    fff
    kako je uspeo. ja ne mogu babu prevariti na pijaci a kamoli neku firmu. covek ima dar ili su ameri toliko g.upi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.