Anketa pokazala: Teksašani žele Metjua Mekonahija za guvernera

Metju Mekonahi mogao bi da krene stopama Arnolda Švarcenegera i uđe u političke vode, a nova anketa pokazuje da bi imao ogromnu prednost u guvernerskoj trci u Teksasu.
Anketa pokazala: Teksašani žele Metjua Mekonahija za guvernera
Foto: Youtube screenshot (Matthew McConaughey)
Pedesetjednogodišnji holivudski glumac i rođeni Teksašanin, koji već neko vreme razmišlja o političkom angažmanu, izraziti je favorit ispitanika u anketi Dalas morning njuza i Univerziteta u Teksasu.
 
Čak 45 odsto učesnika ankete reklo je da bi glasalo za Mekonahija, naspram 33 odsto onih koji bi stali iza trenutnog guvernera Grega Abota.
 
Preostali ispitanici su rekli da bi glasali za nekog drugog kandidata.
 
Iako za sada nije preduzeo nikakve korake, podaci pokazuju da oskarovac ima dvocifreno vođstvo u odnosu na republikanskog guvernera.
 
"Metju Mekonahi dobija ogromnu podršku zbog svoje popularnosti i prepoznatljivosti imena, koje izaziva ponos i predstavlja uspeh čitavog Teksasa", kaže politički analitičar Mark Ovens za Dalas morning njuz.
 
Ukoliko bi se zaista kandidovao i pobedio, glumac bi postavio i važan presedan da neko izvan dve najveće partije može da dospe do visoke funkcije.
 
Mekonahi je ranije kritikovao i demokrate i republikance, osuđujući čitav politički sistem koji vidi kao glavni problem i razlog zašto su ljudi izgubili poverenje u političare.
 
"Obe strane su izgubile naše poverenje, što je dovelo do toga da smo izgubili poverenje u nas kao narod", rekao je nedavno u emisiji Hju Hjuit šou.
  • ups

    22.04.2021 15:48
    ozbiljno
    pa da li ima treca opcija u Americi uopste?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.