Bivša supruga Džefa Bezosa donira 2,7 milijardi dolara

Bivša supruga osnivača Amazona i najbogatijeg čoveka na svetu Džefa Bezosa, Mekenzi Skot izjavila je da će donirati 2,74 milijarde dolara.
Bivša supruga Džefa Bezosa donira 2,7 milijardi dolara
Foto: Pixabay
Novac će pokloniti umetničkim grupama i udruženjima koja se bore protiv rasne diskriminacije. Prema časopisu Forbs, milijarderka (51) poseduje gotovo 60 milijardi dolara i obavezala se da će polovinu bogatstva dati u dobrotvorne svrhe. 
 
Mekenzi Skot, koja se u međuvremenu udala za profesora Dena Džuita, izjavila je da su ona i njen suprug "vođeni uverenjem da bi bilo bolje da nesrazmerno bogatstvo ne bude u rukama nekolicine ljudi".
 
Milijarderka je ranije donirala oko šest milijardi dolara za pomoć onima koji su najviše ekonomski pogođeni epidemijom korona virusa, a tada je rekla da želi da se smanji nejednaka raspodela bogatstva.
 
Novac koji će sada pokloniti, dobiće između ostalih - pozorište Apolo u Njujorku, američki fond za zaštitu dece (Children's Defense Fund), odeljenja univerziteta u Kaliforniji, Floridi, Teksasu i Ilinoisu, kao i grupe koje se bave socijalnom pravdom (Race Forward, Borealis Philanthropy).
  • Nn

    18.06.2021 22:48
    Dobrotvor
    Mizoginija na videlu. Za tvoju informaciju, ne bi postojao Amazon bez ove žene. I te kako je zaradila te pare.
  • Do100jan

    16.06.2021 15:21
    Dobrotvor
    Lako je njoj da pokloni dolare, kada je i ona na identičan način došla do istih.
    Ipak, donirala je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.