Leonardo Dikaprio čestitao ženama Kruščice i poslao poruku Vladi FBiH

Glumac Leonardo Dikaprio čestitao je ženama Kruščice u FBiH, koje su dobitnice ovogodišnjeg "Zelenog Nobela" za spas reka od izgradnje mini-hidrocentrala i posebno se obratio Vladi Federacije BiH.
Leonardo Dikaprio čestitao ženama Kruščice i poslao poruku Vladi FBiH
Foto: Pixabay
"Čestitam hrabrim ženama Kruščice i gospođi Bilal iz Bosne i Hercegovine na osvajanju prestižne nagrade za zaštitu okoline i neumornu borbu za spas njihove reke od malih hidroelektrana, dok se suočava s oružanim policijskim napadom, zastrašivanjem i pretnjama", napisao je Dikaprio.
 
Ova, kako kaže, pobeda "Žena" dolazi usled globalne aktivističke kampanje za zabranu gradnje novih malih hidroelektrana u BiH.
 
Smatra da to, međutim, nije dovoljno da bi 240 reka bilo spaseno od betonskih cevi.
 
Zbog toga je poručio Vladi Federacije BiH i federalnim parlamentarcima da se aktiviraju i donesu zakone koji su potrebni kako bi se zaštitile reke.
 
"Sada je ključno da parlament Federacije BiH usvoji Zakon o električnoj energiji koji je na čekanju i da trajno zabrani izgradnju stotina planiranih malih hidroenergetskih projekata i revidira sve aktivne dozvole, od kojih su mnoge izdate nezakonito. Globalna zajednica za zaštitu i očuvanje prirode poziva Dom naroda FBiH na čelu s Tomislavom Martinovićem da odmah krene u akciju, predstavi nacrt zakona delegatima i očuva dragocene bosanske reke", naveo je u pismu Dikaprio, preneo je sarajevski portal Klix.
 
Ovaj prolavljeni američki glumac se i prošlog oktobra oglasio povodom zabrane gradnje malih hidroelektrana, kada je javno podržao proteste koji su održavani širom države.
 
  • svaka cast

    06.07.2021 00:57
    Svaka mu cast.
  • Ivan

    17.06.2021 15:36
    Lepo od Lea.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.