Klint Istvud se oprašta od filma

Američki glumac Klint Istvud objavio je danas na svom Tviter profilu da se u 92. godini života oprašta od karijere na filmu.
Legendarni glumac je u objavi napisao: "Mislim da je ostariti graciozno vrlo važan talenat. Za mene je prekasno", a njegova odluka rastužila je mnoge fanove.
 
Svoju bogatu karijeru, koja traje više od 60 godina, Istvud je započeo ulogama u vestern filmovima.
 
Pored glume, bavio se i režijom, a nagradu Američke filmske akademije, Oskara, dobio je čak pet puta.
 
Na velikom platnu je još od davne 1959. godine, iako mu početak karijere nije bio tako sjajan: zbog ugovora s Univerzalom, po kojem je imao niske prihode, slavni glumac morao se baviti i drugim poslovima da skrpi kraj s krajem, te je bio vatrogasac, radio u trgovinama i kao spasilac.
 
U vesternima je počeo da glumi jer je producentima ličio na kauboja, a osim Džona Vejna to nije nikome dotad uspelo.
 
Glumio je u popularnoj "dolarskoj trilogiji" krajem 60-ih godina, a poznati pončo u kojem se pojavljivao tokom filmova nije opran, a kako je Istvud naveo, komad bi se raspao da su ga oprali.
 
Tokom karijere Istvud je često pokušavao da se bavi politikom, a podržao je Donalda Trampa u njegovom kandidovanju za Belu kuću, zbog čega su ga mnogi kritikovali.
 
Izjavio je kako se njegova verovanja protive nekim Trampovim potezima, te objasnio na kraju da nije toliko "za" njegovu politiku, već da se samo u nekim trenucima s njim slaže.
 
Godine 1986. kandidovao se za gradonačelnika gradića u Kaliforniji i pobedio, a njegov najveći uspeh bilo je ukidanje zabrane prodavanja sladoleda u tom gradiću nakon godina postojanja tog bizarnog zakona.
 
Tokom karijere bio je jedan od najplaćenijih glumaca u Holivudu, a jednako je uspešan bio i kao reditelj.
 
Za muziku u njegovim filmovima često je zaslužan njegov sin Kajl, koji je džez muzičar, a otac ga je u ranoj mladosti uveo u svet filma. Sam Istvud je talentovani muzičar, a u mnogim je filmovima i sam svirao numere.
 
Istvud je 2004. godine za film "Devojka od milion dolara" dobio sedam nominacija za Oskara - on je tada je imao 74 godine i postao je najstarija osoba ikada koja je dobila Oskara za najbolju režiju.
 
Kad je reč o njegovim ulogama, bio je jako izbirljiv, a odbio je velike filmove poput onih o Supermenu i Džejmsu Bondu.
  • Masa⁹

    24.07.2021 15:26
    Za mene najlepsi, najsarmantniji glumac, izuzetan i reziser ... svaka cast.
  • !?

    20.07.2021 23:14
    eh, @ralle, rale
    “Čovek je ostao dosledan sebi do kraja…nema ni jednu kršinu za keš niti se totalno prodao za reklame i za to mu svaka čast.” ????

    Ili se zahebavaš il se praviš lud??? Ajd reci svima nama ko je onda skoro snimio reklamu za propali Chrysler, jel za pare ili špagete??? Mislim snimao je i neke westerne. Sve u redu samo ne preteruj I ne izmišljaj. Pogledam i ja neki put neki njegov film ali posle tvog komentara neko vreme neću moći.
  • nik

    20.07.2021 08:19
    bravo Klinte
    Ogromni Gospodin!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.