Osnivač Gugla Lari Pejdž postao stanovnik Novog Zelanda

Osnivač Gugla, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, Amerikanac Lari Pejdž, postao je stanovnik Novog Zelanda, a vlasti su potvrdile da se prijavio za boravišnu vizu u kategoriji bogatih investitora.
Kako je navedeno u saopštenju imigracione službe, Pejdž je 3. novembra 2020. godine podneo zahtev za boravak u kategoriji "Investitor Plus", u vreme kada je bio van zemlje i njegova prijava nije mogla da se obradi zbog ograničenja usled kovida-19.
 
Nakon njegovog povratka na Novi Zeland prijava je uzeta u rad i odobrena 4. februara 2021, prenosi Rojters.
 
Takođe je saopšteno da je sedam miliona dolara ulaganja u Novi Zeland, u roku od tri godine, preduslov da podnosilac zahteva dobije boravišnu vizu.
 
Novi Zeland je na početku pandemije zatvorio granice za posetioce, osim za putovanja iz i za Australiju, a zemlja dozvoljava samo ograničen broj povrataka, zahtevajući da se provedu dve nedelje u karantinskoj ustanovi koju vodi vlada.
 
Na pitanje u parlamentu, na osnovu kojih uslova je Pejdžu dozvoljen ulazak u državu dok su granice zatvorene, ministar zdravlja Endrju Litl je rekao da su u pitanju hitni medicinski razlozi za Pejdžovog sina koji je početkom januara evakuisan sa Fidžija.
  • rale

    17.08.2021 15:45
    Svi su političari isti, para vrti gde burgija neće...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.