Džoni Roten izgubio na sudu od ostalih članova Seks pistolsa

Dvojica bivših članova benda "Seks pistols" dobili su sudsku bitku protiv svog bivšeg frontmena Džonija Rotena o pravu na upotrebu pesama benda u budućoj televizijskoj seriji.
Bivši bubnjar Pol Kuk i gitarista Stiv Džouns tužili su Rotena, pravim imenom Džona Lidona, jer je uskratio prava da se pesme koriste u televizijskoj drami "Pistol" u režiji Denija Bojla. 
 
Londonski sud odlučio je u ponedeljak u korist Kuka i Džounsa jer su članovi benda 1998. potpisali ugovor prema kojem o pravima odlučuju većinom glasova. 
 
Saslušanje na sudu trajalo je nedelju dana. Džouns i Kuk su se, očekivano, pozivali na taj ugovor dok se Roten, koji je ranije u intervjuu za "Sunday Times" rekao da je to "najbezobzirnije sranje koje je morao da pretrpi", branio navodima da ugovor nikad nije korišćen i da je sastavljen samo kako bi se bend zaštitio od toga da im menadžeri nameću svoju volju. 
 
Rotenovim argumentima nije pomoglo to što su originalni član benda Glen Metlok, kojeg je zamenio pokojni Sid Višos i njegovi naslednici stali na stranu gitariste i bubnjara. 
 
Televizijsku dramu "Pistol" producira Dizni, imaće šest epizoda i temeljena je na Džounsovim memoarima "Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol". Premijera bi trebalo da bude sledeće godine. 
 
Bend "Seks pistols" formiran je 1975. i raspao se tri godine kasnije. Iako im je karijera trajala samo dvie i po godine u kojima su stigli da izdaju samo jedan album, "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols", nemerljiv je njihov uticaj na istoriju popularne muzike. 
  • Tip

    25.08.2021 20:21
    Album
    @Vlada - koji je to drugi album?
  • Vlada

    23.08.2021 23:20
    Izdali su dva albuma.
  • Inspektor Višekruna

    23.08.2021 19:53
    Who Killed Bambi?
    Dizni producira seriju o Sex Pistolsima?
    Bliži se izgleda kraj sveta!
    Who Killed Bambi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.