Džoni Roten: Neizvesno je šta će ostati od nasleđa "Sex Pistolsa" - To ste tražili, to ćete i dobiti

Džon Lidon, čiji je zahtev da se zabrani upotreba muzike grupe "Sex Pistols" u novoj seriji Denija Bojla o toj grupi odbačen na sudu, konačno se oglasio o ovom slučaju.
Pevača, čije je scensko ime bilo Džoni Roten, tužile su kolege Stiv Džouns i Pol Kuk, zato što je pokušao da zabrani upotrebu muzike benda u Bojlovoj drami "Pistol".
 
Sud je 23. avgusta ocenio da je za licenciranje autorskih prava na muziku grupe "Sex Pistols", prema ugovoru koji su članovi benda potpisali 1988, dovoljna većina glasova.
 
"Više od 23 godine članovi 'Sex Pistols' su funkcionisali na osnovu jednoglasnog odlučivanja. Ovo je prvi put da je princip jednoglasnosti ignorisan. Razočaravajuće je da je Viši sud odlučio da je Džon Lidon obavezan ugovorom potpisanim 1988. koji nameće princip većine, umesto jednoglasnog odlučivanja koje je primenjivano 23 godine. Gledajući u budućnost, neizvesno je šta bi princip većine mogao da učini u razvodnjavanju i iskrivljivanju stvarne istorije i nasleđa 'Sex Pistols'. Vreme će pokazati", stoji u Lidonovom saopštenju koje je objavio Independent.
 
"Ja sam pevač i tekstopisac, frontmen, imidž, šta god hoćete. Kako to nije relevantno? To me zapanjuje. Destruktivno je prema onome što bend jeste i plašim se da bi ceo projekat mogao biti ekstremno negativan. Kako bi bilo ko mogao da pomisli da se ovo može nastaviti bez konsultacija sa mnom i baviti se mojim privatnim životom i mojim problemima u tome, a da se ne napravi bilo kakav smislen kontakt sa mnom pre najavljivanja projekta svetu? Mislim da nema reči kojima mogu objasniti koliko je to pogrešno", napisao je pevač.
 
Panker, koji je takođe član grupe 'Public Image Ltd', završio je stihom jedne od pesama benda, "The Order of Death": "To ste tražili, to ćete i dobiti".
 
Snimanje serije "Pistol" zasnovane na Džounsovim memoarima "Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol", počelo je u martu, a datum početka emitovanja još nije poznat.
  • Nebojša

    22.10.2021 21:02
    Sex pistols što
    Što se njih tiče,da je drugačije bilo bi čudno!!
  • boger

    06.09.2021 15:20
    Muzika moje mladosti
    Namerno nisam išao da ih gledam na petrovaradinskom vašaru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.