Preminuo čuveni komičar Norm Mekdonald: "Nije bilo nikog smešnijeg od njega"

Norm Mekdonald, komičar, glumac, pisac i jedna od zvezda šoua "Saturday Night Live", izgubio je bitku sa kancerom u 61. godini.
Mekdonald nije otvoreno pričao da boluje od raka, sa kojim se borio devet godina, prenose američki mediji.
 
Rođen je 17. oktobra u Kanadi. Poznat je po svojoj "deadpan" komediji, koju karakteriše lakonsko pričanje priče koje zbog čega nekad deluje da je šala nenamerna. Njegova komedija je bila oštra, a sačuvao ju je i u eri političke korektnosti.
 
 
Nakon što je imao uspeha u kanadskim klubovima, Mekdonald počinje da piše za sitkom "Roseanne", a od 1993. pridružuje se postavi kultnog šoua "Saturday Night Live".
 
 
Mekdonald je do danas ostao jedan od najupečatljivijih voditelja segmenta "Weekend Update" u kojem je njegova komedija dolazila do izražaja. Pojavljivao se u ulogama Berta Rejnoldsa, Dejvida Letermana, Larija Kinga, Kventina Tarantina i mnogih drugih.
 
 
"Saturday Night Live" je napustio 1998. nakon što se, kako su prenosili mediji, našao u nemilosti jednog od predsednika NBC-ja, zbog brojnih šala o američkom fudbaleru O. J. Simpsonu, koji je bio optužen za ubistvo. 
 
"Sada je i zvanično: ubistvo je legalno u Kaliforniji", rekao je Mekdonald nakon oslobođajuće presude Simpsonu.
 
 
Glumio je i u nekoliko serija i filmova, među kojima je i uloga, kako je jednom prilikom rekao, "jednog od ljudi", u filmu "The People vs. Larry Flynt". 
 
 
Nakon odlaska iz "Saturday Night Live", stvorio je televizijsku seriju "Norm", a tu su i emisije kao što je "Norm Macdonald Has a Show". Godine 2017. njegov stand-up nastup je pretvoren u film "Norm Macdonald: Hitler's dog, Gossip & Trickery". 
 
 
Od Mekdonalda se na društvenim mrežama opraštaju kolege komičari. Poznati voditelj Konan O'Brajan je napisao da je Mekdonald imao najjedinstveniji komičarski glas, te da je bio beskompromisno smešan. 
 
 
Komičar i autor poznate animirane serije "The Family Guy" Set Makfarlan, oprostio se od Mekdonalda rečima da za mnogo ljudi u svetu komedije nije bilo nikoga smešnijeg od Norma Mekdonalda. 
 
 
"Uvek biste se nadali da će ostati još malo nakon što je posao završen, samo da biste mogli da čujete njegove priče i smejete se. Tako urnebesna i tako velikodušna ličnost. Nedostajaće mi", poručio je Makfarlan.
 

Teme

smrt
  • Norm

    15.09.2021 08:50
    Imao je sjajnu foru na racun raka.
    Kada umres, prilicno sam siguran da i rak umire s tobom. Ja to ne zovem porazom, vec nereseno.

    Pocivaj u miru.
  • Dejan

    15.09.2021 01:13
    Prvo Sean Lock, sad i Norm... Tuzna godina za komediju :'(
  • Nikoloo

    14.09.2021 23:50
    Pocivaj
    Toliko je bio autentican sa svojim humorom, neverovatna pojava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.